Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon pardálí otevírá pusu.

Dobrý den,
Před dvěma týdny jsme zakoupili chameleona pardálí,tříměsíční samičku.
Je v teráriu 50x35x35, ale k dispozici máme i větší terarium až nám vyroste.
Teplotě přes den u výhřevu je 35 stupňů ve ,,stinu" má přibližně 25 stupňů a vlhkost kolem 60.
Doba osvitu je 12 hodin. Chameleon nesní vic jak 5 cvrčkú denne. Skoro vždycky když stříkám terarium se jakoby přijde napít a pije z rozprašovače. Poslední dobou často otevírá pusu a má ji nějakou dobu otevřenou přitom se mu většinou nafukuje dolní část pusy a je skoro furt bilý. Cvrčkú v teráriu je vždycky tak jak on sni, vždycky kolem těch 5 více pak už nechce. Moc bych prosila o radu, nevíme zda je to normální. Muzu přiložit i fotku chameleona a terária. Ještě jednou předem děkuji, máme o něj strach. :(

Předmět Autor Datum
A jak je to u terarka s vetranim? Neberte to prosim jako 100% fakt, Vaseho chamika jsem nevidel a p…
Marek_H4 26.04.2016 07:46
Marek_H4
Větrání je u terária pouze pruh nahoře a dole u otevírání je taky pruh ale o dost menší než nahoře,…
Nikivojta 26.04.2016 11:45
Nikivojta
50W u terarka 50x35x35??? :( A co UVB? To tam mate 50Wattovou vyhrevnou zarovku a jeste k tomu dals…
Marek_H4 26.04.2016 12:41
Marek_H4
Ano bylo mi řečeno že je ti správně :( Mám tam výhřevnou a i UVB, Žárovky jsou uvnitř terária, aLe n…
Nikivojta 26.04.2016 16:20
Nikivojta
A ten zdroj UVB mate jaky? Jestli mate ReptiGlo 100UVB, doporucuju nechat v terarku jen tuto lampu,… poslední
Marek_H4 26.04.2016 17:01
Marek_H4

A jak je to u terarka s vetranim?

Neberte to prosim jako 100% fakt, Vaseho chamika jsem nevidel a popravde by tady asi ani fotka nepomohla, ale podle popisu mi to zni jako problem s dychacimi cestami zpusobeny vysokou teplotou v terarku spolu s vydatnym rosenim a spatne resenym vetranim. Jestli je to vazne ono, tak zalezi, v jake je to fazi. Kazdopadne bych zkusil rosit mene a casteji a soucasne zlepsit vetrani, pokud lze.

Větrání je u terária pouze pruh nahoře a dole u otevírání je taky pruh ale o dost menší než nahoře, taky me napadlo ze mu je horko, ale všude mi řekli že tepelná žárovka má Mít 50w :O
Rosila jsem mu každý den, jak často bych mu terárium tedy mela rosit? Pokaždé když mu rosim tak se přijde napít tak mi přišlo ze má žízeň :( a taky včera mel u ,,nosu" takovy bily povlak nevím jak to přesněji popsat, moc van Děkuji za rady!

50W u terarka 50x35x35??? :(

A co UVB? To tam mate 50Wattovou vyhrevnou zarovku a jeste k tomu dalsi zarovku pro UVB, nebo UVB nijak neresite? Nebo jak to tam je...? Ty zarovky mate nacpane vevnitr, nebo jsou umisteny nad urovni stropu?

Kazdopadne pro terarko o techto rozmerech podle me uplne staci klasicke kompaktni ReptiGlo UVB 100. Tedy za predpokladu, ze mate doma beznou pokojovou teplotu.

A ten zdroj UVB mate jaky? Jestli mate ReptiGlo 100UVB, doporucuju nechat v terarku jen tuto lampu, a tu druhou zarovku pro vyhrev pouzit az v tom druhem terarku, o kterem pisete, ze mate pripraveno. Tedy pokud ma aspon 100cm na vysku pro 50W.

A umistit vyhrevne zarovky nad uroven stropu je vzdy lepsi. To UVB je asi lepsi vevnitr, ale vetve je potreba nastelovat tak, aby se chamik o zarovku nespalil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru