Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První krmení

Dobrý den,
Koupila jsem si na exotice svého prvního hadíka (krajtu tmavou). Je to 14cti denní miminko.. V tom zmatku jsem se úplně zapomněla zeptat, kdy mu mám dát poprvé nažrat. Mohl by mi někdo poradit, kdy tak mám učinit?
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako první had a hned tmavka :-) ... no nevím no. A jak říká Auri, prostě nabídni. Buď bude jíst, ne…
V.R. 15.05.2016 19:04
V.R.
To jsme si tedy naběhli.. Stále se nenažral, zkoušela jsem různé velikosti potravy (neživé, rozmraže…
Dashie 24.05.2016 18:08
Dashie
Fotku zvířete a terária. Začala bych tím, že bych na něj vůbec nesahala. To že leze sám na ruku nic… poslední
V.R. 24.05.2016 18:14
V.R.

Jako první had a hned tmavka :-) ... no nevím no.
A jak říká Auri, prostě nabídni. Buď bude jíst, nebo ne. Hlavně nenechávej kořist s hadem bez dozoru a nikdy nenechávat v tera třeba přes noc.
A u tmavky doporučuju, jak se trochu rozežere a zajede, tak začít učit na mrtvou kořist. Tmavky jsou popelnice, neměl by s tím být problém. Zvyklá by ale být měla, jinak budeš mít za pár let problém. Hlavně to zvíře krm, pořádně krm. Nebo z něj vychováš podraženého, nedorostlého kripla. Na fotkách podražené tříleté mládě o kterém nám majitel tvrdil, že žere jen myši (na krmení dáváme pryč z tera, aby si někdo nemyslel, že to zvíře chováme takhle). Hlavně se podívej na poměr velikosti kořisti a hada. Jedna boulička na těle neznamená, že je to zvíře najedené, žaludek jim zabírá docela velkou část délky. U nerozkrmeného prcka ale samozřejmě začni jedním kusem přiměřeně velké kořisti (klidně menší střední potkan, dospělá bílá myš je skoro i malá).

To jsme si tedy naběhli.. Stále se nenažral, zkoušela jsem různé velikosti potravy (neživé, rozmražené), dokonce i prostředí - nejdříve krabičku určenou ke krmení, pak teda i do terárka kdyby na to chtěl větší klid (bez dozoru ale nezůstal) .. Dávala jsem pozor i na to, abych se kořisti nedotkla jinak než čistou pinzetou.. Celkem se začínám bát, neb mi přijde hubený.. Přitom má vše co potřebuje. Teplo (Pod žárovkou přes den cca 30°C, v noci nechávám na 25°C) , rozměrné terárium, boxík s vodou.. Stresovaný mi také nepřijde, na ruku dokonce leze sám. Je to normální..?

Fotku zvířete a terária. Začala bych tím, že bych na něj vůbec nesahala. To že leze sám na ruku nic neznamená. Týden ho nechte v tera bez jakéhokoliv kontaktu s vámi. Je v novém prostředí a ještě do něj furt hrabete, je ve stresu. Jen mu měňte vodu. Pak nabídnout přiměřenou kořist. Co jste mu nabízela za kořist, že jste na ní sahala jen pinzetou? Prostě mu hoďte dospělou myš, nebo menšího potkana. To že jí držíte za ocas ho rozhodně nerozhodí.
Může ho stresovat i to rozměrné terárium. Moc nevím, co si pod tím představujete, vzhledem k velikosti zvířete a druhu, ale mláďata se ve velkých tera často bojí a nežerou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru