Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik UV záření pro Felsumu madag.

Tak to zase prrr :-D Ona biologie sítnice těch živáčků už není tak jako úplně neznámá, takže ta otázka není, zda to ocení felzumy (jistě ocení, je to prostě o tom, jak díky "tvýmu" světlu vidí), ale zda to oceníš ty jako chovatel... teď se nechci nikoho dotknout, v žádném případě, ale dám to jako takovej divnej příklad - pokud chce chovatel mít bedny s ještěrama a za svůj ideální cíl považuje to, aby se pravidelně a dobře množily, asi to neocení. Pokud chce chovatel, výmněnou za svobodu těch zvířat (nejsem naiva, co si myslí že život v přírodě je "sunshine and rainbow" :-D) se jim snaží dát to nejvíc, co jde i za cenu totální nerentability (prostě žijem v kapitalismu a i z našich koníčků nám musí něco kápnout, když je chceme provozovat kvalitně a na úrovni), tak ten to jistě ocení. Tím fakt nemyslím nic špatnýho na nikoho, každej ať si to dělá podle sebe, mě do thoo nic není, nicméně s většinovým názorem, že když se zvířata množí, mají ideální podmínky absolutně nesouhlasím, něco jsem už taky odchoval...

Dokonce si myslim, ze vetsina chovatelu v CR je chova bez zdroje UVB pod obycenymi kompaktnimi zarivkami a ta zvirata funguji velice dobre take.
- jasný, taky jsem to tu zadavateli před tím psal, že mu ta zvířata pofrčí dobře i jen s tou zářivkou 2.0 co má. To je přesně o tm, o čem píši výše. Třeba takový vousatky budou dlouhý roky žít (z mého pohledu živořit) a rozmnožovat se v mini bednách s obyčejnou žárovkou. PRo mne to ale autom. neznamená, že to takhle budu dělat taky a ani to neznamená, že to někomu dalšímu budu radit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny