Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor sunset a vytok z nosa

Dobry den. mam otazku. Mam samicu boa constrictor sunset cca rocnu a 70 cm. Vsimol som si ze ma v jednej nosnej dierke sopel. Je riedky a pri vydychu trochu ,,vykuka''. Chcem sa opytat ako na nho. Substrat ma raselinu a koru stromov ,vlhkost v terarku ma 50%,tak ju aj udrzujem (pri zvleku tak 60%) a teplotu ma 20°C na najchladnejsom mieste az po 36°C na vyhrevnej podlozke. Nad podlozkou ma UV svetlo. Ukryty ma dva. Jeden na najchladnejsom mieste a druhy na podlozke. Vascinu casu cca 90% travi v ,,studenom" ukryte. Terarko mam 150 -60-60 cm. Hrejem a svietim od 10:00 po 19:20 hod. Zerie pravidelne kazdy piatok velkeho skrecka a pravidelne sa aj zvlieka. Chcel by som poprosit o radu ako sa zbavit ,,soplu" pripadne poradit ako nastavit ohrev a svetlo alebo popremiestnovat ukryty. Dakujem za rady a pozdravujem.

Předmět Autor Datum
Ten sopel je počínající respirační infekce z těch nevhodných podmínek. Dej ji do dobře větraného ter…
Aurifer 15.06.2016 18:31
Aurifer
Dakujem moc.tym akvarkom som to evidentne pototo. Bude stacit ak mi sklenar z boku a z predu navrta…
Albert Krakovie 15.06.2016 20:53
Albert Krakovie
když to nevětrá (což takhle vysoké akvárko prostě dostatečně větrat nebude), tak tam podmínky neupra… nový
Aurifer 15.06.2016 23:44
Aurifer
Jo. Pravdu mas. Dnes som nakupil a zajtra idem vyvrtat diery do prednej steny (cca 20 dier a 12mm pr… nový
Albert Krakovie 17.06.2016 20:59
Albert Krakovie
Este dotaz. Sietovinu dam z vrchu do stredu alebo na kraje? Navrtal som tam 8x otvor s 5 cm priemero… poslední
Albert Krakovie 23.06.2016 20:49
Albert Krakovie

Ten sopel je počínající respirační infekce z těch nevhodných podmínek. Dej ji do dobře větraného terária a pravděpodobně to vymizí samo. Kdyby ne, tak to bude chtít přeléčit antibiotiky, ale hlavně ji nejdřív dát do vhodných podmínek, protože v tomhle ji akorát umoříš.

Dakujem moc.tym akvarkom som to evidentne pototo. Bude stacit ak mi sklenar z boku a z predu navrta diery? Bo naozajstne terarium je teraz tak 6 mesiacov v nedohladne. A vedeli by ste mi este pomoct s tym co mam? Myslim upravit podmienky. Ohrev svetlo vlhokst atd? Podlozku viem nastavit na 29°C alebo 36°C. Fakt moc dakujem. Uz viem ze som zacal zle tak to chcem napravit. Len nove terarko mozem az v lednu,alebo ak mate na ruke volne terarko pre dospeleho velhada a viete posunut bolo by fajn. Chodievam do Holesova (okr. Kromeriz) tak by som vedel kusok odbehnut. A dakujem za odpoved.

když to nevětrá (což takhle vysoké akvárko prostě dostatečně větrat nebude), tak tam podmínky neupravíš aby byly vyhovující pro toho hada. Jedině vyříznout celou přední stěnu a upravit ji na šoupačky, pod kterýma bude vlepená větračka a celý strop udělat z pletiva. Ale je to dost pracné.

Každopádně by s tím měl něco udělat urychleně, než ten had onemocní natolik, že s tím nepůjde nic dělat. Sis toho hada neměl pořizovat, kdyžs na něj neměl adekvátní ubikaci.

Jo. Pravdu mas. Dnes som nakupil a zajtra idem vyvrtat diery do prednej steny (cca 20 dier a 12mm priemer) a cez tyzden strop z mikropletiva. Inak to nedokazem. Potom napisem a dufam ze poradis aj s ostatnymi podmienkami. Inak vyhrevnu podlozku som prepol na 29°C a krpata je uz stvrty den v teplom bunkri. Urobil som dobre? A este raz dik za cenne rady a aj za nakopnutie. Pekny vecer.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru