Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmeni ježků -denní dávka

Dobrý den, chtěl bych poprosit chovatele ježků, zda by byli ochotni popsat orientační denní dávku krmiva - mám možnost ziskat pár ježků ušatých a nemám představu o množství krmení na den pro dospělá zvířata. Pokud byste byli ochotni rozepsat to na celý týden, byl bych vůbec potěšen. Diky

Předmět Autor Datum
Co přesně na tom řešíš? Ježkům se dává tolik, kolik přes noc sežerou bez nechání zbytků. A něco jim…
Aurifer 21.06.2016 20:35
Aurifer
Já myslel denní dávku spíš pro představu množství, jestli dají na jedno krmení dvě polévkové lžíce m…
auritus 22.06.2016 06:54
auritus
ježek je drobný savec, takže pokud nehibernuje (což ti egyptští Hemiechinusi stejně nehibernují), ta…
Aurifer 22.06.2016 16:51
Aurifer
Díky za odpověď - to jsem potřeboval vědět. .. S tím holetem jsem měl na mysli spíš agamu, vím, že h… poslední
auritus 23.06.2016 20:38
auritus

ježek je drobný savec, takže pokud nehibernuje (což ti egyptští Hemiechinusi stejně nehibernují), tak samozřejmě žere každý den bez ohledu na to, co sežral.. srovnávat to s hady je uplně mimo :-)

Co se týče toho množství tak jak jsem psala výš, to se prostě v průběhu roku liší a liší se i podle věku zvířat, takže se krmí podle aktuálního odběru. Jinak zrovna ti mouční červi k permanentnímu krmení "na lžíce" zrovna vhodní nejsou. lepší jsou cvrčci, saranče, švábi, červi a zofíci spíš občas. Jsou tuční ale bez valné výživové hodnoty. Navíc teda ježci se dají krmit i směsí mletých drobů, syrového vejce třeba s nastrouhanou mrkví, dá se to zamrazit do zásoby a vždycky jim rozmrazit akorát dávku na den.

Díky za odpověď - to jsem potřeboval vědět. .. S tím holetem jsem měl na mysli spíš agamu, vím, že hmyzožravci nesmí držet hladovku ( mám info od chovatele v tom smyslu, že pokud nedostanou odpovídající dávku potravy, ztuhnou a vypínají, asi se snaží šetřit energií)... Mám svůj chov hlodavců a občas i dostanu nějakè nechtěné odchovy, takže to snad zvládnu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru