Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr suchozemské želvy

Přeji hezký den,
potřebovala bych poradit. Můj 7mi letý syn by chtěl suchozemskou želvu. Potřebovala bych doporučit nějaký druh želvy jelikož se v tom sama vůbec nevyznám :-) Veliká může být cca do40 cm, máme i zahradu, samozřejmě bych preferovala nějaký oddolný méně náročný druh. Moc děkuji za radu.:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V 7 letech jí chce na hraní. Takže i když věřím a doufám, že byste byla ochotná a schopná zařídit to…
V.R. 14.07.2016 17:18
V.R.
máme želvy vroubené a jsme naprosto spokojení :-) nový
Sárinka CZ 16.07.2016 14:56
Sárinka CZ
máme želvy vroubené a jsme naprosto spokojení, svou mám od šesti let :): nový
Sárinka CZ 16.07.2016 14:58
Sárinka CZ
Fotka by nebyla?:-) poslední
Epanterias 16.07.2016 20:17
Epanterias

V 7 letech jí chce na hraní. Takže i když věřím a doufám, že byste byla ochotná a schopná zařídit tomu zvířeti adekvátní podmínky, tak mu radši kupte plyšovou. I s dobrou péčí a kvalitním vybavením nebude ta želva nadšená, když si z ní bude syn dělat na koberci brrm brrrm jako s autíčkem. Tahle malé děti se na zvířata nevydrží jen dívat, bude vyžadovat častý kontakt, i třeba bez vašeho vědomí. A tím může želvě dost ublížit. Stresem počínaje, přes úrazy až po prochladnutí zvířete. Plazi nejsou moc vhodní pro děti mladšího školního věku. Čest několika málo výjimkám, které jsou i v tak útlém věku ochotny pochopit a respektovat, že had/ještěrka/želva se mazlit nechtějí a stačí jim třeba půlhodinový kontakt jednou za týden a jinak dívání.
Doporučuji dohodu se synem, že želvu až bude starší. To už si bude schopen i sám nastudovat něco o chovu a aktivně se podílet na péči. Pokud jste ochotná vy, tak těch pár let, než poporoste, vyplňte nějakým krátkověkým kontaktním hlodavcem. Potkan/osmák/ pískomil atp. Případně králík, nebo morče. Ty už se ale dožívají víc. Věřím, že aktivního denního hlodavce, který bude rád za interakci s ním syn v současnosti nakonec ocení víc, než nekontaktní želvu, která ani toho pohybu za den třeba neudělá moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru