Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inteligence plazů

Jaký plaz je dle nějakých studií či tvrzení nejinteligentnější? Nechci takové ty názory že "můj nufík umí udělat salto" Samozřejmě jsem si vědom jisté individuality.
Děkuji za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak tu píšete o určité vazbě na chovatele, je dle Vás možné aby měl plaz rád svého chovatele? Aby vy…
PatrikašKarlovyVary 21.07.2016 09:22
PatrikašKarlovyVary
Máme větší skupinu gekončíků, o které se s manželkou staráme s velkou láskou. Máme je místo dětí, ta… nový
Verlaine 24.07.2016 02:15
Verlaine
Nu asi tak IQ u plazů dík jejich rozmanitosti je celkem neměřitelná záležitost. Ono totiž každý plaz… nový
Petrš 24.07.2016 13:32
Petrš
VYČŮRANÍ PŘESNĚ NA TO CO POTŘEBUJÍ. Přesně tak to říkáme doma.:-D nový
dumerilak 24.07.2016 14:02
dumerilak
Kontaktujte mne mimo poradnu. poslední
Blaberus 24.07.2016 15:41
Blaberus

Jak tu píšete o určité vazbě na chovatele, je dle Vás možné aby měl plaz rád svého chovatele? Aby vyžadoval či měl rád jeho společnost?
U téhle otázky se hodně názory různí.. Jedni říkají že plaz tě nemá rád, jen tě strpí jako někoho kdo mu dává žrádlo, druhý říká že tě může mít rád..

Máme větší skupinu gekončíků, o které se s manželkou staráme s velkou láskou. Máme je místo dětí, takže jsou zvyklí na drbání a pozornost, když chtějí večer z terárií. Jednou jsme odjeli na dovolenou a o gekončíky se staral můj otec. Skončilo to tak, že nám otec volal, že gekončíci nežerou, cvrčci chcípají v terárku a ještěři jenom leží. Po návratu domů nás gekončíci doslova zavalili a žrali jak prokopnutí. Máme dokonce samičku, která mi na ruku nikdy nejde, a pokud už ano, tak jen proto, aby měla lepší výhled na místnost a mohla se podívat, jestli je poblíž manželka. Když není, samička se vrací do terária. Pokud je, okamžitě se hrne jejím směrem a musí být jenom u ní. Takže asi tolik k tomu...

Nu asi tak IQ u plazů dík jejich rozmanitosti je celkem neměřitelná záležitost.
Ono totiž každý plaz nezáleží na druhu je inteligentní hlavně na to co potřebuje ve volné přírodě k přežití=pokud dokáže od baby přežít do věku kdy umře stářím dá se říci,že byl inteligentní:-).
Jasně téměř každý plaz v zajetí chovaný v nádržích pozná svého chlebodárce téměř spolehlivě dokáže určit čas krmení atd.Dle toho se ale nedá určit nic co by spojovalo s inteligencí . Pokud by to samé zvíře bylo ve volné přírodě dovoluji si tvrdit,že by výsledek byl zcela opačný.

Nojo no to je asi také co se jen tak ne vyřeší každý máme ty své " miláčky" a chtě ne chtě je budeme prosazovat:-D.

Aspon za mě já věřím teda těm velkým predátorům -varani,krokouši-ti obzvlášt v dnešní době to mají dost těžké a musejí teda tu svojí " inteligenci" prokázat-i když jak říkám oni jsou teda spíše --VYČŮRANÍ PŘESNĚ NA TO CO POTŘEBUJÍ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru