Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s teráriem pro leguána

Dobrý večer přeji.Chtěl bych se zeptat jak velký by mělo být po domácku vyrobene terárium pro leguána.Chci aby mi vydrželo do konce života leguána abych nemusel dělat další, a aby se mohl pohybovat pěkně ve větvích.A taky by mě zajímalo co doporučujete vy,jestli betonové,a nebo polystyrenové pozadí.Dekuji předem za odpověďi a přeji hezký den DP.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdybych si ještě někdy stavět terárium pro leguána, tak to rozhodně komplet vykachličkuju (tj postav…
MadMike... 25.07.2016 20:44
MadMike...
Kdyby po cele predni strane bylo pletivo,neudrzovala by se hur vnitrni teplota? Jednou me nepadlo ze…
Lukyn13 26.07.2016 12:40
Lukyn13
jako kralicarnu tj predek z pletiva a jen na boku vetrani Ten předek z pletiva už větrání je - nebo…
MadMike... 26.07.2016 14:22
MadMike...
Myslel jsem to tak,ze by terko bylo reseno jako cast kralicarny tj. z predni casti pletivo a zbytek…
Lukyn13 26.07.2016 18:09
Lukyn13
napiš mi na info@reptile.cz, já jsem tu v kuse vždycky tak 30 vteřin poslední
MadMike... 27.07.2016 12:31
MadMike...

Kdybych si ještě někdy stavět terárium pro leguána, tak to rozhodně komplet vykachličkuju (tj postavím to třeba z ytongu a obložím), dolů dlažbu s bazénovým lepidlem a výpusť napojenou na odpad. Celou přední stranu z pletiva, terárium od podlahy až ke stropu místnosti, pro dospělce co největší. Když je leguán ve formě a dobrým zdravotním stavu, udělá za den klidně dva bobany velikosti čivavy - chce to mít komplet udělaný tak, aby se to dalo co nejlépe čistit. Pokud tam bude mít zvíře dost vhodných odpočívadel a třeba větví při vhodných chovných podmínkách, je mu úplně jedno, jestli má vedle sebe téměř identickou maketu skály nebo natažený starý igelit - to už jsou vychytávky spíš pro oko chovatele. Já bych volil "snadnou" čistotu a jednoduchost.

Kdyby po cele predni strane bylo pletivo,neudrzovala by se hur vnitrni teplota?
Jednou me nepadlo ze bych to zjednodusene provedl jako kralicarnu tj predek z pletiva a jen na boku vetrani a bylo mi to tu prave vymluveno z toho duvodu,ze by se spatne udrzovala vnitrni teplota,nebo by nebyla dostacujici.

jako kralicarnu tj predek z pletiva a jen na boku vetrani

Ten předek z pletiva už větrání je - nebo nevim jak to mám chápat co jsi napsal. Žádnou stálou vnitřní teplotu udržovat nepotřebuješ, pokud budeš mít ubikaci v prostředí bytu (tj. ambientně pokojovka), stačí mít HORKÉ vyhřívací místo. Leguáni (aj.) fungují jako akumulačky. Nahřejí se a to tělesný teplo jim drží několik hodin. Perfektní odvětrání je absolutní základ, ty zapařený terária s proužkem větrání nahoře (ještě v tom lepším případě), pětkrát denně rosený, to je zabijárna zdravých zvířat. Prošel jsem si tím sám, můžu snad neskromně říct, že s chovem těchdle zvířat nějaký zkušenosti mám, našeho v součastnosti nejmladšího leguána jsem si bral jako pětiletýho v roce 2004.

Myslel jsem to tak,ze by terko bylo reseno jako cast kralicarny tj. z predni casti pletivo a zbytek plna kostra tj bez odvetrani.
V nejblizsi dobe me ceka stavba noveho terka a zahravam si s tou myslenkou cela predni strana z pletiva. Mohu te poprosit zda bysme se o tom nemohli blize pobavit ve zpravach?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru