Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová směrnice EU

To VilemC: Ono jedna věc je výskyt "invazních" druhů ve volné přírodě. "Invazní" píšu v uvozovkách, protože i zvířata přece mohou migrovat a vyskytovat se v nových teritoriích, kde dříve nežila. Z tohoto pohledu jsou "invazní" rostlinou třeba i obyčejné brambory, kukuřice, apod. "Invazním" druhem jsou koně v Americe a ovce a králíci v Austrálii. V čem je tedy rozdíl?
Nicméně dá se pochopit snaha o omezení nebo odstranění populace "invazních" druhů v přírodě a pokuty pro ty, kdo je cíleně nebo náhodou vypustí, jsou na místě, potud s tím souhlasím.

Ale druhá věc je omezování chovu - to Vám připadá normální? Aby Vám někdo přikazoval, jaké zvíře smíte doma chovat (pomiňme potenciálně nebezpečné druhy) a množit? Že si za pár let nekoupíte želvičku, protože je "invazní" a nebezpečná pro EU? Oprava, nekoupíte si ji už teď, protože obchod s nimi bude zakázán hned, smíte je jen nechat v chovu dožít... Mimochodem, za invazní se pak dají považovat všechna terarijní zvířata, protože téměř žádné z nich se běžně na území EU nevyskytuje. Zlikvidujeme tedy všechny hady, gekony, leguány, chameleony, agamy, užovky červené, atd. atd.?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny