Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tajný chov sklípkana

rodiče je třeba otužovat. Ale chápu, že to má své meze. Já švábama "z rodinných důvodů " například vůbec krmit nesmím a to mi 15 brzo bude už potřetí :) Naštěstí je tolik možných zvířat, že si mám z čeho vybírat - seznam toho, co bych chtěla, se rozrůstá pořád rychleji než seznam již chovaného.

Právě čím víc toho domů nataháš, tím komplikovanější až nemožnější se tudíž stane pravidelný monitoring, a to je myslím strategie, kterou by ses mohl ubírat!!! Jako, až bude sklípkan po půl druhým roce objeven - tak se nevinně zeptat - jakto, že vám ale nevadil doteďka??

Ale s těmi odjezdy furt bojuju, vždycky si říkám, JESTLI ji ZASE něco nepřežije a co to bude :( a většinou najdu část zbvířat doslova polomrtvou, ačkoli zanechávám naprosto blbuvzdorný instrukce.. Když jedu pryč na 5 dní, tak v klidu nakrmím do zásoby i chameleony a gekony a vydám instrukci na nic nešahat - ale nikdy nepochopím, jak je možný, že když třeba vydám instrukci "malé gekony obden lehce porosit rosítkem" (lugubrisky v malým terárku bez substrátu), jak je možný, že po návratu (za 8dní) je po celým dně terárka z nějakýho důvodu 1,5cm vysoká vrstva shnilé neskutečně smradlavé vody a utopených cvrčků? Nebo, "krmit 2cvrčky obden, ale pouze v případě, že v terárku už žádný nesežraný cvrček není" vede k tomu, že po 14 dnech z terárka vytahám 30 cvrčků?

Z hlediska odjezdů a náhradní péče je u sklípkana celkem jednoduše proveditelný i to řešení, že sklípkana na dobu své nepřítomnosti někam někomu doneseš, pokud bys měl pocit, že by to doma fakt nevydejchali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny