Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa c.

Dobrý deň, mám veľhada kráľovského má cca 90cm keď som ho kupoval mal zhruba 3 týždne a meral cca 40cm nebol vobec agresivny vždy pred krmenim som ho vybral z terarka a nechal som ho cca 20-30min plaziť pomne a až tak som začal krmiť. Krmim mimo terarka. Nechal sa bezproblémov vybrať rukov ale poslednom čase sa ho nesmiem ani dotknúť, hneď syčí a skáče pomne viem je to had ale predtým to vobec nerobil. Ak to tak bude pokračovať a keď bude mať 2metre tak ma asi zožerie :D. Neviete mi poradit ako by som ho prinutil aby si namňa zvikol ? Za každú radu som vďačný Ďakujem. :)

Předmět Autor Datum
a chcem sa ešte opýtať, idem mu robiť velké terarko (d,v,š) 200x80x80 aby sa mal dobre :) a chcem mu…
Kubacek 16.08.2016 19:35
Kubacek
Takže Vy vyndáte hada, necháte ho lézt po sobě, čímž ho vystresujete a pak ho krmíte mimo své prostř…
Cadaverous 17.08.2016 08:59
Cadaverous
zo zacčiatku som ho krmil v terarku ale keď som mu tam hodil myš tak sa onu vobec nezauimal trvalo t…
Kubacek 17.08.2016 20:51
Kubacek
Vždycky je povaha rozdílná od kusu. Jeden na sobě může nechat vozit myši a druhej startuje i na stín…
Cadaverous 18.08.2016 08:13
Cadaverous
tak zatial ma taketo terarko ale idem mu robit vecie ako som uz spominal a ako mozete vidiet na jedn…
Kubacek 18.08.2016 09:42
Kubacek
tu je este jedna fotka
Kubacek 18.08.2016 09:47
Kubacek
Ok. Takže máte akvárium a né terárium. Přístup ze zhora hadovy určitě v pocitu bezpečí nepřidá. Když…
Cadaverous 18.08.2016 12:40
Cadaverous
vetranie tam je ale na spodku a uz sa na vetrani pracuje. ziadne poranenie som si nevsimol a zakalen… poslední
Kubacek 18.08.2016 15:59
Kubacek

Takže Vy vyndáte hada, necháte ho lézt po sobě, čímž ho vystresujete a pak ho krmíte mimo své prostředí a ještě se divíte, proč na Vás syčí?
Zkuste ho nakrmit v teráriu (mimochodem proč ho krmíte mimo?)...
A až po Vás bude zase had "skákat" tak to natočte. To bych rád viděl.
Had jakožto plaz si možná někdy zvykne, že mu taková ta velká šmouha dává žrádlo do terárka, ale určitě si nezvykne, že ho ta šmouha tahá a chce aby po něm lezl...
S břečťanem to je složitý. Dát ho tam můžete, ale jak dlouho vydrží je otázka. Většina živých rostlin v teráriu nevydrží. Hadi je většinou zničí dřív, než stačí pořádně zakořenit.

zo zacčiatku som ho krmil v terarku ale keď som mu tam hodil myš tak sa onu vobec nezauimal trvalo to niekolko dni niekedy aj týžden kým ju chytil predtým som si písal s jedným pánom čo sa do toho vyzná a on mi poradil že ho mam skusiť krmiť mimo terarka tak preto. a to že had pomne skáče tak to je len obrazne povedane normalne pome vyštartuje ako keby ma chcel chytiť. a takže hada nemam vobec vyberať von z terarka aby pomne lozil mam ho nechat iba v terarku a nic s nim nerobit ??? ved kopa ľudí ma veľhada kráľovskeho a normalne si ho púštaju po byte. ze vraj je to mierumilovna povaha ale moj sa tak nesprava :D

Vždycky je povaha rozdílná od kusu. Jeden na sobě může nechat vozit myši a druhej startuje i na stín. Nedá se to paušalizovat. To prakticky nikde.
Nicméně by to chtělo popsat trochu terárko a způsob chovu. Asi nejlepší by byla fotografie terária. Má tam nějaký úkryt, nebo je pořád "venku".
Nikdy hada nevyndávt asi nemusíte. Ale omezení styku s hadem a zbytečné tahání určitě neublíží. Nechat hada v klidu v teráriu a maximálně vyčistit vodu a nakrmit. Pokud je tedy terárium správně zařízené.

tak zatial ma taketo terarko ale idem mu robit vecie ako som uz spominal a ako mozete vidiet na jednej fotke namna sici spod litu a to som len jeden kamen posunul a menil vodu a hned zacal sicat a aj pomne vystartoval nemoze byt hladny ?? v nedelu zral pieskomila potkana nemali ale zdal sa mi ze ten pieskomil bol trosku mensi ale had mal zdatne nafuknute brucho...

Ok. Takže máte akvárium a né terárium. Přístup ze zhora hadovy určitě v pocitu bezpečí nepřidá. Když na něj jdete ze zhora, tak se prostě obává, že jste nějaký dravec, který mu může ublížit. Tak se prostě brání.
Větrání jsem neviděl také žádné. Tudíž jen strop?
Tím teráriem bych asi začal. Přístup klasicky ze předu a pořádné větrání. Krmit bych pak krmil rovnou v teráriu. Chovatelé se asi neschodnou, ale z mého pohledu loví ve svém teritoriu a přeci jen se cítí lépe. A po krmení ho hned nestresujete přenášením do terária. Prostě si zaleze tam kde může v klidu trávit.
Nicméně určitě bych ho nechal co nejvíce v klidu.
PS: Nějakého zranění od kořisti jste si nevšiml? Nebo není zakalený, že by se svlékal? Na fotkách jsem ho moc neviděl. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru