Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama bradatá - vylučovacie problémy

Dobrý deň,

Kúpil som si agamku má 3 roky samička a 2x za deň má riedku stolicu, neviem z čoho to môže byť terárium je velké 200cm sú tam aj rastliny, ako callsie a dávam jej žrať šváby obalené vo vápniku a roborane 2x to týždna a ostatné dni vo vitamínoch. Má tam aj misku s vodou kde sa rada kúpe niekedy tam bola aj 2 hodiny kym som ju nevybral, má tam aj misku kde má rastlinnu potravu alebo niake ovocie ako jablko a maliny.
Osvetlenie mám UVB (2 žiarovky) a na výhrev 2 žiarovky (jedna je 100w a druhá 75w) Má tam aj jaskynu kde sa môže schovať, v chladnej zone dosahuje teplota 27 stupnov a pod výhrevom 45+-.
V teráriu je aj samček ktorého si ale nevšíma.

Neviete kde je niaky problém?

A cestovala k nám až 10h (bola v krabici a zabalená papierovými servitkami. teraz už je u nás týždeň a neviem kde je problém, teda v čom a ešte je aj plachá :( Dneska napríklad zožrala 6 švábov a za hodinu riedka stolica zase ..

Předmět Autor Datum
těmi vylučovacími problémy myslíš ten řídký trus? Pokud ano, tak ho dej na rozbor... každopádně jest…
Aurifer 20.08.2016 23:09
Aurifer
A dá sa to niako vyliečiť?
Baďko 21.08.2016 10:44
Baďko
dá, ale není to sranda. Nechat si udělat u veterináře - specialisty na plazy rozbor čerstvého trusu… poslední
Aurifer 21.08.2016 17:26
Aurifer

těmi vylučovacími problémy myslíš ten řídký trus? Pokud ano, tak ho dej na rozbor... každopádně jestlis tu samičku dal k samci bez karantény, tak pak asi budeš muset přeléčovat 2 zvířata a komplet desinfikovat terárium. Protože řídký trus u agam většinou bývá kvůli kokcidiím. Chovy vousatek tu jsou bohužel dost promořené.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru