Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhlá smrt Agama vousatá - samec cca 3 roky

Dobrý den,
prosím o radu a spíše pro můj klid na duši. Dnes okolo 18 hodiny mi zemřel samec agamy. V super kondici, krásně stavěný.
Včera celý den bez problémů fungoval. V pohodě usnul , ještě jsem na něj okolo 1 hodiny ranní koukal, jelikož jsem dorazil pozdě domů a vše v pořádku. Dnes ráno v 7:00, dky mu spínací hodiny rozsvítí terárium bylo taky vše v pořádku. Jenže nevykazoval takovou aktivitu, jako vždy. Jen ležel na dně terária a tak nějak divně za sebou tahal nohy. Když jsem mu dával z ruky polníček (salát), jak byl naučen, tak neměl žádný zájem. Bral jsem to, jako že nemá zájem a víc to neřešil. Pak jsem si šel do vedlejší místnosti řešit věci na email a když jsem přišel do obýváku k teráriu, už jsem jen zahlédl, jak naposledy vydechl.....
Terárium bylo v šíleném stavu. Všude vyzvracená potrava, krev a stolice. Nechápu co se přihodilo a nedokážu si to vysvětlit.
Dá se říct, že obden měl pravidelnou stolici v dopoledních hodinách. Každé pondělí dostával vitamíny. Každy den byl kropen vodou a dostával čerstvou zeleninu. Jednou za dva, až tři dny dostával zhruba 5 nebo 6 cvrčků. Nepřežiral jsem ho kvůli obezitě. Když jsem byl na veterině, bylo mi řečeno, že je krásně stavěný a ve formě.
Foto, které přikládám je jen pro otrlé, ale přikládám ho, aby jste mi podle toho dokázali poradit. Děkuji


Ještě pár informací. Zhruba tak před 3/4 rokem začal agamák cca po hodině zhasnutí zvracet krev.... Druhý den okamžitě veterina. Zde byl proveden RTG a bylo řečeno, že má zánět žaludku. Tudíž antibiotika, dieta a obden dochazení na kontrolu a další antibiotika plus nějaká kapačka, jako výživa. Po zhruba měsíci se vše vrátilo do normálu. Příčinu jsem viděl v sarančatech, které asi díky ostrým nožičkám a křidlům způsobili zánět. Zhruba po dalším měsíci se problém vrátil, ale už to nebylo tak hrozné. Sarančata jsem z jídelníčku úplně vyřadil, doporučil to i veterinář. Teď už jsme krmili pouze cvrčky a občas holátko. Až do dnešního dne byl klid. V ponděli dostal 6 cvrčků ve vitamínech a dnes měl být krmen zase zivočišnou potravou. Mezi tím dostal zeleninu.

Prosím poraďte, kde jsem udělal chybu. Děkuji

http://imageshack.com/a/img921/7724/ejMWp5.jpg
http://imageshack.com/a/img923/3144/ch8EpJ.jpg
http://imageshack.com/a/img922/7558/0k2Rnu.jpg
http://imageshack.com/a/img924/2020/wvNeaG.jpg
http://imageshack.com/a/img922/7048/UfYiQx.jpg
http://imageshack.com/a/img923/479/fxHfTX.jpg
http://imageshack.com/a/img921/8194/ohTss0.jpg

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny