Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmizelá korálovka albín

Zdravím, v Hostivicích u Prahy už někomu minimálně před 2 týdny utekl had. Nejdříve ho objevila kočka, před kterou se schoulil do klubíčka a pak zmizel. Jelikož nejsme žádní chovatelé a já už vůbec ne milovník hadů, než jsme stihli zjistit co to je za hada a co se může dělat sám utekl pryč. Pak jsme zjistili, že se jedná o korálovku - ještě k tomu albín. Dva týdny se neobjevil. Ale ted v neděli byl opět na tom samém místě jako minule. Co s takovým hadem dělat, než se pokusíme něco najít jak ho chytit, tak se odplazil pryč. Je šance hada nějak chytit, má cenu volat nějakou záchranou stanici pro ně. Mám z hadů strach takže kvůli němu ani nechodím na zahradu. Myslíte, že má šanci přežít? Nebo kde by se mohl zdržovat? Je takový had nebezpečný?

Předmět Autor Datum
Je takový had nebezpečný?Mám z hadů strach takže kvůli němu ani nechodím na zahradu. Rozhodně není…
Aurifer 02.09.2016 13:48
Aurifer
Moc děkuju za odpověď. Nejdříve nám bylo řečeno že je prudce jedovatý, pak zase že je to jenom škrti…
Korálovka albín 02.09.2016 14:31
Korálovka albín
Korálovka je neškodná a nejedovatá, kořist opravdu zabíjí uškrcením. Ale s tím škrcením je nebezpečn…
Aurifer 02.09.2016 17:36
Aurifer
Dobrý den, tak teď mám tuto korálovku od včerejšího večera na zahradě já /Vodňanského 2381/. Volala…
Hanina2 12.09.2016 10:40
Hanina2
Tak už můžou všichni v naší čtvrti klidně spát. Dnes po 13 hod pán z odchytové služby korálovku chyt… poslední
Hanina2 12.09.2016 14:20
Hanina2

Je takový had nebezpečný?Mám z hadů strach takže kvůli němu ani nechodím na zahradu.

Rozhodně není nebezpečný. Korálovka je naprosto neškodná, nemusíte se jí bát a na zahradu můžete normálně chodit.

Myslíte, že má šanci přežít?

Do zimy ano, pokud tam má dostatek úkrytů před predátory. Zřejmě se bude schovávat pod nějakými předměty, v keřích, vysoké trávě, noře hlodavce atd. Ale zimu nepřežije.

Co s takovým hadem dělat

Připravte si tam na něj nějaký kýbl nebo lavor a když bude vylezlý, přiklopte ho tím lavorem a něčím těžkým to zatižte. Potom můžete zavolat nějakou odchytovou službu nebo kontaktovat nějakého chovatele z okolí, aby zvíře přijel odchytit a odvezl.... pokud se vám ji podaří chytit pod kýbl, mohla bych pro ni zajet i já, do Hostivice to nemám moc daleko.

Moc děkuju za odpověď. Nejdříve nám bylo řečeno že je prudce jedovatý, pak zase že je to jenom škrtič. Má cca přes metr tak nevím jestli jí dokážeme chytit. Já myslím, že úkrytů má dost je to ve vilové čtvrti takže se asi plazí ze zahrady na zahradu. Dočetla jsem se, že mají rádi vodu a písek, sousedé mají malé jezírko a okolo písek, tak je možné že se skrývá i tam, ale mají psa takže se tam asi zdržovat moc nebude. Byla bych ráda kdyby si ho někdo vzal, hady sice ráda nemám, ale je pořád zvíře a někdo ho měl asi jako "mazlíčka". A taky bych byla více v klidu kdybych věděla, že už se nikdy neobjeví :D Mělo by třeba cenu po okolí vylepit, že ten had pořád žije, třeba ho někdo hledá. Asi bude někoho z blízkého okolí, nevím jak moc jsou hadi cestovatelé. a nevím jak to chodí, když někomu zdrhne, jestli ho hledá, nebo se smíří s tím že už umřel.

Korálovka je neškodná a nejedovatá, kořist opravdu zabíjí uškrcením. Ale s tím škrcením je nebezpečná leda tak pro tu myš :-) Jedovatí korálovci a bungaři, co vypadají podobně by se tu určitě po krajině neproháněli :-) ... protože je tu jen minimum chovatelů, co je chovají a jsou to všechno zkušení lidé, co si fakt dávají pozor, aby jim ti hadi neutekli. Což u snadno dostupných a levných korálovek bohužel není pravda - ty si pořídí kde jaký jouda a pak mu ten had třeba zdrhne, no.

Vyvěsit po okolí informaci, že se had objevuje na vaší zahradě samozřejmě můžete, protože ta korálovka bude na 99% někoho z blízkého okolí, cestovatelé to moc nejsou. Jen je otázka, zda se o ni majitel znova přihlásí, no.

Dobrý den, tak teď mám tuto korálovku od včerejšího večera na zahradě já /Vodňanského 2381/. Volala jsem policii, dali mi číslo na odchytovou službu, ale než pán přijel, had zalezl pod schody u vchodu. Ani jsem netušila, že je pod schody tak velká dutina. Dali jsme do otvoru ubrousek, prý pokud bude chtít vylézt, ubrousek vytlačí a tak poznáme, že vylezl. Dnes kolem poledne se snad pán z odchytové služby zastaví/ to by had teoreticky mohl vylézt, aby se zahřál na slunci, je to jižní strana/, je otázkou, zda se hada podaří chytit. Kdyby byl chycen, dám vědět, aby jste byli klidní. Číslo na tuto odchytovou službu je: 606264755, pokud by se objevil u vás.

Tak už můžou všichni v naší čtvrti klidně spát. Dnes po 13 hod pán z odchytové služby korálovku chytil, byla stále pod schody, po poledni už vystrkovala hlavičku, po odstranění ubrousku vylezla sama na slunce a pak už putovala do boxu.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru