Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristické začátky, hodně otázek

Zdravím. Je mi jasné, že na mnoho z mých otázek už tu je někdě nějaká odpověď, tak mě prosím kdyžtak odkažte do správných míst.

Momentálně mám akvárium 60x30x30.
Přemýšlím, zda-li je lepší akvárium položit a překonvertovat na terárium, nebo zda-li ho s někým směnit, nebo prodat a terárium si koupit. Maximální možná velikost terária, co by se vešla na skříň, je dxš 80x45. To je první dotaz.

Druhý je, co by se pak mohlo do terária hodit. Líbí se mi polopouštní setup, písek, kameny. Koukala jsem třeba na kruhochvost nížiný. Nebo klidně menší had suchomilný, ale na toho bude vše malé. Kde se dá dohledat, jaké zvíře se může chovat v určitých rozměrech, nějaký atlas? Našla jsem třeba i gekončíka korálového v nějakém článku, ale vypadá to na extrémně vzácné zvíře, co se ani neprodává.

Třetí dotaz je, zda-li se dají ještěři chovat v jednom kuse. Ať už kvůli velikosti terária či kvůli tomu, že odchov není můj primární cíl.

Chystám se v řijnu na teraburzu v praze, kde se budu asi ptát na to samé, ale neškodí mít nějaké informace.

Moc děkuji

Předmět Autor Datum
Jdeš na to špatně - terárium až na konec. Projdi si burzu, podívej se na zvířata. Pokud se ti nějaké… poslední
dumerilak 11.09.2016 10:54
dumerilak

Jdeš na to špatně - terárium až na konec.
Projdi si burzu, podívej se na zvířata. Pokud se ti nějaké zalíbí, tak se zeptej na podmínky chovu (krmení, teplota, světlo, vlhkost). Je dobré se zeptat taky na to, jak dlouho žije (2roky, 8, 50 - je to hodně důležitá informace). Pokud vybranému zvířeti nemůžeš dát odpovídající podmínky, přesuň se o stůl dál ... Až najdeš "vysněného chovance". Potom bych teprve zařídil terárium a na další burze nebo přímo u chovatele koupil zvíře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru