Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada za žárovku

Zdravím ve spolek,
do nového terária (pro Coralluse) jsem rozhodl zvolit jinou variantu osvětlení/vytápění, než jsou klasické žárovky. Za prvé nebudou žárovky na trhu za tyhle peníze věčně a hlavně mě nebaví kupovat pomalu každých 14 dní nové. Rozhodl jsem se tam tedy dát LED pásky pro světlo a chtěl sem dát na strop topný kabel (3m, 45W) propletený do dutinkového polykarbonátu. Osvětlení by bylo fajn, ale ten topný kabel jaksi nesplnil očekávání a i přesto, že jsem mezi něj a strop umístil hliníkové izolační pásy, tak z něj nesálá žádné teplo (ano, mohl jsem to očekávat). Otázka tedy zní, co zvolit jako tepelný zdroj, který bude mít lepší poměr cena/životnost než klasická žárovka? Předem děkuji za odpovědi.
LeRay

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkusím otevřít tuhle otázku, ale trochu jinak. Řekněme, že mám "slepé okno" o rozměrech 2000x2000x40… nový
Cadaverous 20.02.2020 15:20
Cadaverous
Zdravím, pro osvětlení bych použil klasické ledkové bodovky (odhadem 4 - 6). Pro vytápění buď topno… poslední
reply 21.02.2020 12:20
reply

Zkusím otevřít tuhle otázku, ale trochu jinak.
Řekněme, že mám "slepé okno" o rozměrech 2000x2000x400 mm. Z obou velkých ploch je prosklené, tudíž pevné části na které se může udělat pozadí nebo něco zavěsi jsou jen 2 boky, strop a podlaha o šíři 400 mm.
Jak nejlépe vyřešit výhřev a osvětlení pro hada? :)
Napadly mne nějaké zavěšené výhřevné keramické desky, nebo vícero infražárovek. Ale... Napadne někoho lepší varianta výhřevu?
Osvětlení je druhý oříšek, protože do terária se bude nahlížet s obou stran, tudíž nechci jednu stranu oslňovat. Takže buď nějaké LED pásky v liště nasměrované dolů s náznakem reflektoru.......nebo?
Díky předem. ;)

Zdravím,

pro osvětlení bych použil klasické ledkové bodovky (odhadem 4 - 6). Pro vytápění buď topnou rohož/kabel na část podlahy a jedné stěny a nebo nějaký slabší interiérový infrazářič. Ideální konfiguraci bohužel ukáže až měření v praxi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru