Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Boa krmení kuřecím masem

Kombinujeme krmení masem a celými zvířaty. V poměru cca 30-40% maso a zbytek celá zvířata. Máme k dispozici hlavně skopové, zkrmujeme s kostmi. Nevidím žádný negativní dopad na naše zvířata. Krmení určitým podílem masa má z mého pohledu i docela výhody. Prvním je rozhodně úklid. Vzhledem k tomu, že čistou svalovinu had stráví téměř bezezbytkově (a nezáleží na tom, z jakého zvířete to maso je) je následný úklid menší hrůzička :-) Hadi po tom dost přirůstají - čistá svalovina=bílkoviny, tzn. Ze stejného objemu čistého masa had přiroste víc, než ze stejně těžkého celého zvířete.
Ale tím rozhodně netvrdím, že se mají hadi krmit masem. I my si hlídáme, aby měli v potravě dost balastu (chlupy, kosti, vnitřnosti). Krmení pouze masem, i třeba s kostmi, ale bez těch dalších balastních látek je cesta ke zničení hada. A rozhodně by tam nebyly ani ty přírůstky, o kterých jem psala. A hlavně, nevidím důvod přidávat do krmné dávky maso v případě malých hadů. A Boa zahrnuji pod malé hady. I dospělému hroznovi stačí jeden pořádný králík, aby se dost nažral. My krmíme velké krajty a když jedna porce pro samce mřížky znamená minimálně 6 kg něčeho, aby se pořádně nažral, je jednodušší (a pro nás i levnější, vzhledem k levnému zdroji masa) dát třeba několik menších celých zvířat (morčata, potkani, atp) a k tomu třeba 2-3kg masa s kostí.
Rozhodně ale v rozumném(!!!) podávání svaloviny (ideálně s kostmi) v inteligentním poměru s normálním krmením vidím spíš pozitiva. Je to ale hlavně o tom, jaké má kdo zdroje. Nám se maso velmi vyplatí, takže ho prostě používáme.
Když u toho člověk myslí hlavou a ne pr*elí, nevidím v přidávání masa problém :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny