Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morelia spilota

Zdravim,mam morelia spilota jungle cross,je to samec a jsou mu 2 roky. Mam problém s tim,že ze začátku mě kousal,tak jsem ho začal brát na rukavici a to mu vůbec nevadilo,tak jsem ho tak bral pořád,ale pokaždý když se jakkoliv dotkl mojí kůže,tak se hrozně lekl a teď to dělá i když ho rosim vodou,porosim ho rozprašovačem a síleně se lekne. Na svlek mu dávam do terárka teplý ručník a ani do něho si nezaleze a do misky s vodou už vůbec. Nemá s tim někdo zkušenosti? S potravou nemá problém,naopak je pořád hladovej. Chtěl bych ho brát normálně do ruky,tak prosím o pomoc :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to, že mladý kobercovky koušou není nic neobvyklého, ale většinou je to s věkem přejde. Co se tý…
Marker 25.10.2016 21:33
Marker
Myslim ze tou rolickou bych ho akorat pekne nastval,staci kdyz mu tam davam ten rucnik,tak po nem ob… nový
Romix 25.10.2016 21:46
Romix
Já netvrdím, že to s tím papírem musí fungovat vždycky, ale já to používám i u mřížek, ke kterým byc… nový
Marker 25.10.2016 21:57
Marker
Tak zkusit to můžu,snad mě za to nesežere:-D Snad ho ta citlivost teda aspon časem trošku přejde...… nový
Romix 25.10.2016 22:01
Romix
Zdravím, ja mam samici kobercovky, vek něco přes rok,a od mala mě nekousla krasne se da brat do ruko… poslední
Honza444 27.10.2016 09:51
Honza444

Tak to, že mladý kobercovky koušou není nic neobvyklého, ale většinou je to s věkem přejde. Co se týká braní do ruky, tak u mě docela funguje rolička papíru, kterou hada pohladím po hlavě a pak ho můžu normálně vyndat z terária. Někteří hadi jsou dost citlivky na chloupky na kůži, proto asi pokaždé to leknutí, ale i to po chvíli na ruce většinou přejde. Co se týká rosení, já vždycky nejdřív rosím okolo a pak teprve na hada, to už většinou registruje že se něco děje a nelekne se, a hlavně používám vlažnou vodu. Jinak moje kóbercovky se taky moc nekoupou.

Myslim ze tou rolickou bych ho akorat pekne nastval,staci kdyz mu tam davam ten rucnik,tak po nem obcas vystartuje. A na tu ruku je citlivej i po delsi dobe chovani,po case docilim toho ze si ho jakoby polozim na ruku tak,aby se ji nedotknul hlavou a je v pohode,ale jakmile se zase dotkne hlavou tak je silenstvi. Vlaznou vodu pouzivam taky,ale zkusim to teda nestrikat nejak primo na nej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru