Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení želvy nádherné

Souhlas, na kameni, kde se bude vyhřívat musí mít klidně 30°C - 35°C. Vezbytku ubikace těch 26°C. Jen k tomu UVB, jako ty se bez něj mžná obejdeš, ta želva moc ne. Představa, že želvy UVBčko nepořebují je v podstatě daná jen tím, že se na nich zdravotní problémy spojené s absencí UVB světla začnou projevovat za delší dobu. Ale důsledky jsou stené. Jen to, co třeba u chameleonů trvá 3 měsíce u želv trvá třeba 8 let. To ale rozhodně není důvod, proč jí UVBčko odpírat.
Takže k normální žárovce na výhřev kup ještě UVB kompakt (ideálně Exo terra reptile 200 25W - ta je z kompaktů nejsilnější) a dej ho vedle výhřevné žárovky, ať při nahřvání chytá i UVB (UVBčko musí být tak 20 - 30 cm od zvířete). Nebo kup přiměřeně silnou UVB výbojku, která dělá UVBčko i teplo dohromady.
Bez UVB žárovky se v podstatě obejdeš jen tehdy, pokud je želva v sezóně trvale venku v jezírku a může se vyhřívat na slunci a mimo sezónu zimuje. Do buducna bych se nad venkovní nádrží zamyslela, bude to lepší pro tebe (větší želvy dost sviní vodu a trochu i smrdí) i pro želvu (sluníčko nikdy žádná žárovka nenahradí).
Hoď sem fotku ubikace, ať se mrkneme a případně doladíme detaily.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny