Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení želvy nádherné

Znovu opakuji, nastuduj si téma potřeba UVB záření pro vstřebávání vápníku. Vápník od ní můžeš cpát horem spodem, bez UVBčka si ho nevstřebá. https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitam%C3%ADn_D Jinak, jak má vypadat ubikace sis měl nastudovat před pořízením, o potřebě UVB se píše na každém kvalitním webu. Troufám si tvrdit, že 500, na repti glo někde vyšťouráš.
Sépiovka není dobrá a obecně...nechápu, proč tomu zvířeti chceš cpát vitamíny uměle. Kvalitní krmení (viz. návod výše) a UVBčko pro želvu bohatě stačí, bude to pro ní zdravější a nemusíš se bát předávkování/nedostatku čehokoliv. Dávkování do vody je nesmysl, obalování krmení taky (než by to sežrala, tak se jí to smyje). Nevymýšlej bejkárny a zařiď se podle toho, co ti píšeme.
Zatím to vypadá, že sis to zvíře fakt pořídit chtěl a že ti na něm záleží. Tak mu zařiď optimální podmínky, ať je želva spokojená a ty máš čisté svědomí.

edit. Co vím, tak je možné přidávat vitamíny do žrádla, pokud jí budeš dělat želatinu. Někdo tady na podarně si to moc chválil.

edit 2. Hlavně jí proboha nekupuj a nedávej tekuté AD3 (kombinal, kombisol). Ono to sice supluje sluníčko, protže D3 dodáváš uměle, ale taky si tím to zvíře můžeš velmi rychle a účinně oddělat, když to neumíš dávkovat. Začátečníkům s to vůbec nedoporučuje a znvu opakuju, je to zbytečné. tak na tekuté vitamíny rychle zapomeň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny