Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení želvy nádherné

Ne 13 W ale 20 W http://www.robimaus.cz/kompaktni-uv-zarivky-g40/za rivka-reptile-200-25w-kompaktni-uvb-exo-terra-hage n-p1350 13 wattová je slabší.
Nad souš, na kteoru ti ta želva leze dej vedle sebe tu normální žárovku na výhřev a UVBčko. Když si pod ty žárovky lehne, musí být maximálně 20 cm od té UVB a teplota tam musí být kolem 30°C. někde o něco víc, někde o něco míň, zas ať nemá na celé souši 35°C a může si trochu vybrat teplotu. Konec konců je to studenokrevný živočich, musí mít možnost různých teplot aby se ohřála jak potřebuje. Dosvětlení celého akva pro želvu není nutné, ale rozhodně jí neuškodí, pokud ho tam necháš. Čili je to na tobě. Ty 2 žárovky na souši ale musí být ak píšu. Jo a mezi UVB a želvou nesmí být sklo! UVB složka světla přes sklo neprojde, takže by to bylo jak kdybys na ní svítil normální žárovkou. Výhřevka za sklem být může. Buď ty žárovky nad ní posaň na nějakou přížku, nebo ze volně zavěs, ale tak aby se nemohla spálit (nesmí na ně přímo dosáhnout).
Zelené ti asi zatím žrát nebude, ale zkoušej to. Teď přes zimu třeba čínské zelí atp. Jiank k patentkám teď v zimě můžeš sehat i ty žížaly v rybářských potřebách, koukni se po inzerátech jestli se někdo v tvém okolí nezbavuje achatin a můžeš jí občas koupit i třeba paví očko ve zverimexu. Ale než jí ho dáš, tak ho zabij a třeba trochu naporcuj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny