Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem terárium Exo Terra - vyřešení osvětlení

Zdravím všechny a předem děkuji na vaše názory nebo odpovědi.
Nedávno sem pořídil terárium exo terra 60x60x80 a do něho mládě agamy kočičínské, cca pul roku stará takzě počítám že v tomto domově bude max rok pak pujde do vetšího, ale stějně řeším otazku osvětlení. Ted tam mám závěsnou lampu exoterra s 50w jelikož je to v prostoru terária a zabírá to místo které bych mohl využít na další vetvě po kterých by mohla agama lézt. Chtěl bych použít 2x osvětlení na kryt teraria exo terra compact top ale take s 50 w žárovkou v jednom svitidle a v druhem svitidle zarovku s uvb.
A ted ten dotaz máte někdo zkušenost s tim že tam dáte silnejší žárovku protože světlo je stavěno max na 26w a ja tam chci dát 50w. Potíž je v tom že světlo ma plastové objímky co když je vyměním za keramické? Už jste to někdo zkoušel?
Nějaké rady nebo nápady? Budu vděčný za vše o co se podělíte.
Předem děkuji
Ps: omluvte případné chyby píšu to na telefonu;))
Změna předmětu, původně: Zdravím všechny teraristy a kutily prosím o radu a Váš názor (Aurifer)

Předmět Autor Datum
zdravím, nevím jak ten kryt vypadá, ale bacha na přehřívání, 50w udělá docela velkou teplotu v blízk…
ahoj1 08.11.2016 10:28
ahoj1
Diky za nazor ..teplota ok je okolo 32-33 stupnu. Jen sem ji chtel doprat vice prostoru a ten drihy…
Think 08.11.2016 11:52
Think
To nyní UVB vůbec nepoužíváte? Jinak tu lampu, kterou tam máte nyní pověšenou, můžete vyndat a polož…
reply 08.11.2016 10:33
reply
Uvb tam zatim nenam ..agamku mam doma cca 14 dni a vim ze je to potreba proto to co nejdrive vyresim…
Think 08.11.2016 11:46
Think
Takto vypada to svitidlo..max 26w..myslim ze kdybych u toho vymenil objimku za keramickou mohlo by t…
Think 08.11.2016 11:49
Think
Obávám se, že tím celý vršek terária nepřekryjete a hlavně mám dojem, že to pouze leží na tom pletiv…
reply 08.11.2016 12:28
reply
Když si pořídí compact top 60 na široké tera 60 , tak to pasuje úplně přesně na kraje a docela to dr… poslední
Pavel Ch.mobil 16.11.2016 19:22
Pavel Ch.mobil

zdravím, nevím jak ten kryt vypadá, ale bacha na přehřívání, 50w udělá docela velkou teplotu v blízkosti, aby se ten plast neupekl, nebo ještě hůř. já bych do toho nešla, pohrála bych si s vyvětvením s přihlédnutím k tomu , co agama využívá, a žárovku nechala jak je, pokud je teplota ok.

Diky za nazor ..teplota ok je okolo 32-33 stupnu. Jen sem ji chtel doprat vice prostoru a ten drihy fakt jak jsem odpovidal nize ze mam ty kocky a skacou na terarium na kterem mam momentalne polozenou desku aby se nepropadly tim pletivem dovnitr..to svetlo by resilo i tento problem..jak z estetickeho pohledu tak z funkcniho si myslim..lepe by to ventilovalo vzduch..

Uvb tam zatim nenam ..agamku mam doma cca 14 dni a vim ze je to potreba proto to co nejdrive vyresim...on je jeste problem ze mam doma 3 kocky a radi skacou na terarium proto to mam zatim zezhora prikryte deskou jelikoz original je tam pletivo a tim by se propadly ..to svetlo by bylo reseni protoze by pokryvalo celou horni plochu teraria..asi zkusim vymenit ty objimky..prilozim foto svetla ktere bych tam chtel dat

Obávám se, že tím celý vršek terária nepřekryjete a hlavně mám dojem, že to pouze leží na tom pletivu, takže když si na to vleze kočka, nebude to také úplně ideální. Nenapadá mě jiný důvod, proč by mělo být to svítidlo pouze na 26 W, než hodně nekvalitní objímka, nebo malý průřez přívodního vodiče. Oboje by mělo jít vyměnit, ale u takhle "drahých" věcí si ještě něco předělávat mi přijde ujeté. Nezbavujte se jediné velké výhody těchto EXOterárií a nezakrývejte si větrání na stropě. Být Vámi, přemýšlel bych spíše o výrobě nadstavby (něco jako kryt na akvárium) do které byste mohl zakomponovat elektroinstalaci a překrýt to celé pletivem, které unese kočku.

Když si pořídí compact top 60 na široké tera 60 , tak to pasuje úplně přesně na kraje a docela to drží na místě. Dají se dát dva, sice na vrchu toho krytu je nějaké větrání, ale nevím jestli to bude dostačující. Nevím jakou teplotu potřebují tyto agamy, ale z vlastní zkušenosti vím, že jeden tento kryt se dvěma kompaktními zářivkami 23W a jednou komp.UVB 25W.udělá cca 10cm od kompaktu 30-35 stupňů v závislosti na okolní teplotě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru