Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Arpalit neo - potkan

Dobrý deň, u nášho potkana, ktorého máme doma pár dni sa objavili roztoče, neviem presne aké, to by som klamal, po aplikácií tohto prípravku, ktorá bola určite aj pre potkana dosť stresujúca začal byť útočný, prvý krát ma uhryzol, nie nejak extra ale cítiť to bolo dosť, je to mladý potkan, vek presne neviem + všimol som si, že má trus zelenkastej farby. Je to len stresom alebo je v tom niečo viac? Máme ho v izbe v ktorej sme skoro stále. Ďakujem za každú reakciu a odpoveď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsi použil AN ve spreji, tak řada zvířat na ten zvuk spreje v komvinaci s mokrým smrdícím post…
Aurifer 25.11.2016 23:23
Aurifer
Použitá bola penová forma, snažil som sa, aby to bolo čo najmenej stresujúce, ono bol zvyknutý behať…
Yacopsae 26.11.2016 10:29
Yacopsae
ono s tou pěnou to je bohužel podobné, hlodavci se toho děsí.. on se teď holt z toho bude muset vzpa…
Aurifer 26.11.2016 11:53
Aurifer
Ahoj. Přesně jak píše Aurifer. Pokud mohu ještě doplním=ta barva trusu může být tím jak se má snah…
Petrš 26.11.2016 14:20
Petrš
samci potkanů (pokud to není nějaký kluk co žil 2 roky sám) se vzájemně snáší, na rozdíl od samců my…
Aurifer 26.11.2016 23:55
Aurifer
Nemá žiadne viditeľné rany len sa proste škriabe, a hobliny nemá, od začiatku čo je u nás má drevené… poslední
Yacopsae 27.11.2016 10:45
Yacopsae

Pokud jsi použil AN ve spreji, tak řada zvířat na ten zvuk spreje v komvinaci s mokrým smrdícím postřikem reaguje doslova šíleným děsem. A jestli je potkan nervák, kterého máš zatím pár dní doma a jedna z prvních zkušeností s tebou byla takovéhle trauma, tak se mu nemůžeš divit... pokud je labilnější, tak bude potřebovat nějakou dobu, než to "rozdýchá" a získá důvěru. Dej mu čas a buď k němu co nejvlídnější. Navíc by teda prospělo mu pořídit parťáka klidnější povahy, potkani jsou sociálně žijící a nervákovi samota způsobuje další stres.

Co se týče toho zeleného trusu, tak ten by měl do pár dní zmizet. Pokud ne, zajdi s potkanem k veterináři, co rozumí drobným savcům.

Použitá bola penová forma, snažil som sa, aby to bolo čo najmenej stresujúce, ono bol zvyknutý behať nám po posteli, aj z klietky mohol kedykoľvek von, spával, jedol, čistil sa pri nás aj pri kontakte úplne v pohode. Nad ďalším sme premýšľali, len nemáme priestor zatial (klietku), kde by sa dvaja v pohode zmestili. Každopádne dík za odpoveď, veľmi pomohla.

Ahoj.

Přesně jak píše Aurifer.

Pokud mohu ještě doplním=ta barva trusu může být tím jak se má snahu očistit od preparátu( nalíže se toho)-chce to dost pít a pokud možno jen kvalitní granule než mu to odezní.

Druhého jasně ale bacha pokud je to samička tak k ní můžeš hodit co chceš ale pokud samec tak nedoporučuji druhého samce neb se budou řezat tento si již bude chránit své území.

samci potkanů (pokud to není nějaký kluk co žil 2 roky sám) se vzájemně snáší, na rozdíl od samců myší... potyčky jsou jen v rámci řešení hierarchie a vesměs nejsou ostré. I samců je lepší mít víc, samičky sice samotou trpí více, ale samcům společnost jiných samců taky jedině prospěje.

Jinak s tou podestýlkou souhlas, někteří potkani mají alergii třeba na hobliny. Ale pokud byl hodně zaparazitovaný, tak může mít ještě poštípanou kůži ještě odpředtím, musí se mu to nejdříve zhojit.

Nemá žiadne viditeľné rany len sa proste škriabe, a hobliny nemá, od začiatku čo je u nás má drevené pelety, prišlo mi to viac praktické a hygienické ako hobliny z ktorých ide prach a vždy ich je plno okolo klietky. Teraz vybehne von z klietky a nechá sa hladkať, len je opatrný aj on aj ja, a bitky sú mi jasné, že budú o postavenie, do toho zasahovať nemám a nebudem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru