Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co koupit synovci?

Je to synovec, takže se v první řadě domluvte, jestli to povolí rodiče. Nepíšete, kolik je synovcovi let. Pokud mu je míň, jak 13-15 let, tak se stejně budou muset na péči podílet z větší části rodiče. A má vůbec synovec a o tera zvířata zájem?
Na začátek bych volila gekončíka. Jeden potřebuje nejmenší tera, žádné UVB a celkově je nejjednodušší na chov.
Ale ani nepíšete, jestli chcete klukovi dát jen ještěrku v krabčce, nebo i vybavené tera. Na ještěrku v krabičce bez ničeho rovnou zapomeňte, to je danajský dar. Vy dáte 300,- za gekončíka a rodiče nacpou další třeba 3000,- do vybavení. Nehledě na to, že určitě půjdou do zverimexu a koupí předražené nesmysly.
Takže jestli vám to fakt přijde jako dobrý nápad, kluk to zvíře chce a rodičům to neva, tak si s nimi (rodiči) dejte sezení. Domluvte se na penězích, kolik do toho kdo dá. Vy kupte třeba zvíře a rodiče výbavu. Dejte si s koupí výbavy načas, nevyberte předražené nesmysly. A rodiče naučte jak se o ještěrku správně starat.
Protože když to bude nějaká hurá akce, tak můžete rodině zkazit vánoce. Třeba to klukovi zakážou, hned jak jí dostane, stres z nakupování vybavení, nebo šok ze zvířete kdy nebudou vědět, jak se starat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny