Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chamík nežere

Dobrý den, na konci září jsme si přinesli chamíka - samce, vážil 9g. Prý byl 2-3 měsíce starý. Přišlo mi, že byl podvyživený..
Od té doby dostává denně cvrčků, co zbaští. První dny jich dokázal spořádat 15-20 (střední velikost), až jsme se obávali, aby neměl potíže. Vůbec ne :)
Naposledy jsme ho vážili před víkendem, kdy měl cca 70 gramů. (dnes slaví přesně 2 měsíce u nás)
Asi před měsícem jsme mu koupili moučné červy - pár jich snědl, ale další den o ně nejevil zájem = přestali jsme mu je dávat a krmíme cvrčky. (občas nějakou mouchou navíc, ale už jich moc nelítá...)

V sobotu dostal cvrčky, snědl si jen 4, odpoeledne dva a zbytek nechal. v neděli dostal dalších 6 - a dnes ráno (v pondělí), jsem jich v terárku napočítala 7.. Tzn. ze soboty zbyl 1, nedělní nejedl vůbec. Dnes nevím přesně, ale manžel zmiňoval, že vidí minimálně 3.
Každá krmná dávka je posypaná vápníkem + obden minerálními vitaminy. Má UVB žárovku Repti-Glo 10 + tepelná žárovka. V horní části, kde se moc rád vyhřívá bývá kolem 35-36stupňů, v dolní cca 24-25stupňů.

Žádné viditelné vady nemá.

Rosím cca 2x týdně, pije z misky. Ano, je to neuvěřitelné - trdila mi to chovatelka, od které jsme ho kupovali. Má misku s vodou a minimálně jednou denně ho vidím, jak se nad ní spustí a vystřelí jazyk přímo do vody, Většinou 2-3x za sebou.

Poslední cca týden se snaží "hrabat" v rohu terárka, nebo po stěnách - chce ven. když mu ale otevřeme a nabídneme ruku - že ho vyndáme, tak syčí a utíká pryč.

Přikládám aktuální fotku chamíka + terárka. Počítám, že ho brzy budeme stěhovat do většího, ale pro mládě mělo 40x40x70 stačit..

Díky, za rady, co by mu mohlo chybět.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny