Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám kdy dát samce k samici

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak poznat kdy dát samce k samici.? Oba chovám odděleně každeho v jiné místnosti, Samec 3 roky, samice 8 měsíců. Dnes jsem chtěl dát samce k samici. Jen jsem se přiblížil se samcem k terariu tak se samice nafoukla, kejvala ze strany na stranu, otvírala tlamu a syčela. Samec se choval klidně ale celkově ztmavnul a ten chtěl jít do teraria. Nakonec jsem je k sobě nedal aby se nepožrali.. Mam to zkoušet třeba obden.? Nebo se to dá něják vypozorovat

Přikládám foto samice jak vypadala když viděla samce. Jinak je krasně zelená.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak bola dobre zivena,tak je dospela... To preco samca nevabi a odhana moze znamenat napr.ze uz si sp… nový
rast 02.12.2016 17:04
rast
Ahoj, mám podobný dotaz - máme 8 měsíční jemeňačku a cca týden na ní pozoruji změnu zbarvení, viz fo… poslední
IgoVlk 30.09.2017 14:33
IgoVlk

Ak bola dobre zivena,tak je dospela...
To preco samca nevabi a odhana moze znamenat napr.ze uz si spustila neoplodnenu znasku bez pritomnosti samca po dosiahnuti dospelosti,napr.v siestih mesiacoh...ale priciny mozu byt rozne...treba si vysledovat zvierata,nestaci ih len hodit spolu...
Ostatne je o tomto druhu informacii na nete nepreberne...

Ahoj, mám podobný dotaz - máme 8 měsíční jemeňačku a cca týden na ní pozoruji změnu zbarvení, viz foto. Dotaz mám celkem jednoduchý - dokážete někdo poznat, co se nám snaží sdělit? Je to jen běžný stres a naparování před novým členem domácnosti nebo na ní snad jde už říje a dává tím najevo, že by chtěla samečka?

Věk a stavbu těla by na první snůšku už myslím měla. Na druhou stranu, přesně týden máme nového člena domácnosti - krajtu královskou (p.regius), takže jsem si to zpočátku dával do rovnítka a myslel si, že se jen naparuje před novým predátorem. Krajta však téměř od samého počátku bydlí ve vedlejší místnosti a jemeňačka s ní není ve styku a nevidí na ní, takže by snad neměla mít důvod stresovat.

V minulosti, když se jí něco nelíbilo, tak házela jen tečky - teď má kromě teček i strakatý podklad jak zebra a na boku místy výrazné hnědé pruhy. Co si o tom myslíte Vy?

Předem děkuji za konstruktivní reakce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru