Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pijavice lékařská

Dobrý den koupil jsem si hlavně ze zvědavosti pijavici lékařskou protože mě zajímalo jaké to je když saje krev. Pijavice už je napitá a chtěl jsem se zeptat jak dlouho trvá než znovu vytráví a také na vhodné podmínky pro chov když už ji mám tak ať nestrádá např. jestli je potřeba nějak zimovat,stačí-li jen nádoba s vodou nebo je potřeba i nějaké vybavení (kámen,rostlina) atd.
Děkuji předem za jakoukoli odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem před nějakou dobou slibovala video. Mám teda nakonec jen fotky, ale i tak jsou výživné :-D… poslední
V.R. 18.04.2017 11:52
V.R.

Tak jsem před nějakou dobou slibovala video. Mám teda nakonec jen fotky, ale i tak jsou výživné :-D
Začínali jsme o půl 2 odpoledne (přicucly se cca ve 13:45), než se všechny přicucly, trvalo to asi 15 minut. Jsou to dost blbky, člověk by čekal, že je dá na kůži a začnou. A ony místo toho lezou všude okolo, snaží se přisát na kelímek a tak :-D Ale jak začla první, další asi cítili krev a přicucly se u ní.
[VjMuz.jpg]
Detail, jak jsou hezky seřazené u sebe
[q1nHM.jpg]
Tahle fotka je pořízená 14:25, chvilku potom se první pustila
[RgPZ.jpg]
Detail na poslední sající jitrnici :-) Krev kolem ní je z ranek po dvou, co už se pustily
[zEnC.jpg]
Poslední po puštění na ruce, krve všude okolo si nevšímejte :-D
[T5n3N.jpg]
A ranky po sání. Vyfotit je takhle dalo práci, tak do vteřiny po utření už nebyly vidět takhle jednotlivě a to tak 3 vteřin tekl pramínek.
[BidwK.jpg]

Bolestivost hlavně na začátku a snesitelná. Méně, než třeba injekce. Bolelo to asi víc, než kdyby tam sála jen 1. Muž byl zbytek dne naprosto nepoužitelný, páč krvácel :-D Krvácení nijak masivní, ale vytrvalé, přestalo až druhý den ráno (v noci i pěkně zadělal prostěralo a potah na matraci, protože si ve spaní posunul obvaz). Teď už jen stroupky ze zaschlé krve a občas svědivost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru