Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama nejí a je mírně apatická

Dobrý den,
před 3 dny sem zakoupil agamu vousatou. Chovatel si nebyl jist stářím ale říkal že 6 měsíců. Důvod prodeje že na ní neměl čas. Po odchodu od něj sem trochu znejistěl ale jako začínající chovatel jsem nepoznal že je něco špatně. V terariu měl jen UVB zdroj a myslím si že nízkou teplotu. Říkal že jí krmil 4 cvrčky denně a zeleninou ale nevím jak tomu byl dřív. Dnes sem agamku zvážil a váží 94g po vykálení, měří 28cm. Trus lehce řídký ale držel formu, barva spíše bledá než černá. Po příjezdu na byt aktivní snedla hned 4-5 později toho dne další 3-4. Dnes už nesnědla žádného.
Cvrčky popračuju REPTIVITEm jak cvrčky tak zelene. zelené má rukolu zatím. koupenou mám i kapustu kadeřavou.

Moje terarium velikost zatím 60x40x40 po želvě. v nejbližší době zakoupím minimalně 100x50x50. Žárovky Repti glo 10.0 compact UVB 150 (25W)a Infrared basking spot 75W. Obě 10-15cm od vyhřevného místa.není to moc či málo ? jako poslední bodová žarovka, co sem se dočetl nejspíš k ničemu. Substrát mám černý písek ze zverimexu.

agamka v terariu mírně apatická, po vytažení ven očividně aktivní, prolézá co může. v terariu rozplaclá pod vyhřevem zavírá jedno oko. Tepota v terariu pod vyhřevem 42°C okolí 30-26°C.

Děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru