Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběř sklípkana

Zdravím lidi, rád bych začal s chovem sklípkanů ale nemůžu se rozhodnout jakého první pořídit, mám tipy - Brachypelma smithi, Acanthoscurria geniculata a Lasiodora parahybana. A ještě mám dotaz zda by bylo lepší pořídit už většího nebo menšího sklípkana, nějaké další rady po případně bych uvítal, děkuji.

Předmět Autor Datum
Doporučoval bych si pro začátek stáhnout nějakou knihu o chovu sklípkanů (Začínáme s chovem sklípkan… nový
elektronicdevice 05.01.2017 19:15
elektronicdevice
kludne by som zvazil aj chromatopelma cyaneopubescens / atraktivne sfarbenie, zravy, pomerne rychlo… poslední
A. 10.01.2017 14:11
A.

Doporučoval bych si pro začátek stáhnout nějakou knihu o chovu sklípkanů (Začínáme s chovem sklípkanů) třeba na ulozto.cz, nebo si něco nastudovat např. www: arachnomania.cz. Jinak jakého konkrétně sklípkana je v podstatě jedno pokud se pro začátek vyhneš významně toxickým sklípkanům. Někteří sklípkani rostou pomalu někteří rychleji, tak bych i toto zohlednil při koupi sklípkana. Pokud si nebudeš kupovat významně toxický druh sklípkana, klidně si můžeš koupit i většího sklípkana (určenou samici - Samec jak pohlavně dospěje , tak do ccca. 1 roku uhyne ),ale začátečníkovi bych spíš doporučoval menšího s kterým se naučíš postupně chov od A do Z.
A. geniculatu mám velký sklípkan za cca. 2-3 roky při dobrých podmínek doroste do adultu jinak je docela nervózní není vhodné ho dávat na ruku, dobrá cena prcek je k mání pod 50kč

brachypelmy obecně neagresivní druhy barevně atraktivní ,ale docela vydatní vyčesávači. Já obecně mám jen B.auratum horský druh roste pomalu.

L. parahybanu nemám osobní zkušenost velký sklípkan barevně neatraktivní vyčesávač.

zdar

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru