Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krajta vrtí ocasem?

Je pravda, že lidé se mohou mýlit. Bez ohledu na množství těch kteří říkají to, nebo ono. Ono je důležité zaměřit se na to PROČ se říká to, nebo ono - co přesně leží za tím, co lidé říkají, z čeho vycházejí. To, že se většina může mýlit totiž tak nějak neznamená, že se mýlit musí...
Jestli ze zavedených norem, nebo z doložitelných faktů. A pokud jde o "normy", tak zda jsou alespoň ty podloženy fakty.


V této situaci bych se tedy zaměřila na to, jak takový had a jeho uvažování funguje. Rozhodně bych je nesrovnávala se psy. Na rozdíl od hada má pes poměrně slušnou inteligenci...spoustě věcí je tedy možné ho naučit, mnoho mu vysvětlit. Had je ze značné části sbírkou pudů a instinktů (což je vlastně i ten pes...a člověk - emoce jsou v podstatě instinkty), chybí mu ale dostatečná schopnost racionálně uvažovat, zda je vhodné na pudový impuls reagovat, nebo ne. Pokud se naštve pes, nebo člověk, dokáží se ovládat a nezaútočit. Když se naštve had, bude kousat.
V tom je ten největší (a vlastně jediný) problém s považováním hadů za mazlíčky...jsou příliš hloupí a jejich povaha/osobnost se při kontaktu s vámi prakticky nezmění. Jejich schopnost učit se a "rozvíjet" je velmi omezená.

Jestli to chcete riskovat je samozřejmě nakonec na vás...dokud z toho nebude další článek na Rakovinkách, který lidem jen přidá na už tak nemalé nechuti k chovatelům hadů a hadům samotným. Dospělá tmavka dokáže zabít dospělého člověka. A rozhodně má více síly, než takový člověk.
S chovem na volno je ještě problém v tom, že málokdo má doma vhodnou teplotu a vlhkost. Většinou by hadovi byla zima...což by je vlastně uklidnilo. Podchlazení hadi jsou poměrně letargičtí...ale na zdraví jim to rozhodně nepřidá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny