Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený bude mít snůžku - prosím o radu, jak postupovat ?

Vůbec nz. Víčka používáme - ono pak když to leze z vajíček a prohání se to po inkubátoru - byl bych z toho asi nervozní :D. Je to i jako taková kontrola - pokud inkubační box má trvale zamlžené víčko, je to signál, že je inkubační substrát příliš vlhký (vlastní dedukce - možná i chybná, nevim...)
Ten keramzit nebude asi špatný, každý chovatel má nějaký oblíbený inku substrát, na kterém mu to funguje... někdo používá písek (to se mě osobně hrubě neosvědčilo), perlit (ten je dobrý), tady ten hnědý keramzit (nevím jestli se to tak jmenuje dnes) nebo vermiculite, se kterým mám já osobně nejlepší zkušenost. Dělám to tak, že dám do boxu vermiculite té nejhrubější frakce, zaleju to vařící vodou (sterilizace), nechám vychladnout a pak v ruce (s jednorázovou gum. rukavicí) vyždímám tak, aby z toho vyloženě netekla voda proudem a vkládám do inkubačního boxu. Když se stane, že je vlhkost naopak menší než by bylo záhodno (vejce se začnou propadat), tak injekční stříkačkou dodám do substrátu vodu - vždy mimo vejce. Vejce zahrabávám do inku substrátu tak do poloviny, víc ne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny