Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov cvrčků

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s chovem cvrčků. Něco jsem o tom přečetl, ale mám problém s ochovem malých jedinců. Dospělí mi snesou do krabičky(kladiště) vajíčka, ty pak přesouvám bokem do větší nádoby kde se mi malí cvrčci postupně líhnou. - s tímto problém nemám
Když mám v krabičkách s kladištěm více cvrčků podobné velikosti, tak je přesypu do plastové krabičky. Když je přesypávám do krabičky, tak se mi zdá že jich je spousta. Nepočítám je tedy :D Zde mi nastává problém ovšem. Od nejměnší formy téměř k dospělosti se mi dožívá tak 10 cvrčků z jedné dávky. Snažím se krmit jablkem nakrájených na tenké plátky, občas hruškou popřípadě okurkou. Zjistil jsem že jim chybí živočišná potrava a tak jsem jim začal dávat granule pro psy s kuřecím masem rozdrceny na menší kousky. Dále je v plastové nádobě k jídlu strouhanka, ovesný škrob, nadrcený piškot. Na dně nádoby nemám žádný písek,hlínu... jen čisté dno. Je v tomto ten zakopaný pes?
Vlhkost udržuji pokojovou. Teplota s menšími výkyvy okolo 24-27°.(začínám s chovem a čekám na terrárium pro agamky,kde budu mít lepší podmínky, ale chci nejdřív vyzkoušet jak mi chov cvrčků půjde) Odvětrávání dostatečné- téměř přes celý vršek.Oschlé zbytky ovoce pravidelně vyhazuji.Nijakým dalším způsobem jim nepřisvicuji, ani dospělým cvrčkům. Stačí jim klasické denní světlo? nebo by se jim mělo svítit více hodin?

Mohl by mi prosím vás někdo poradit, co dělám tedy špatně? A popřípadě poradit i nějakou stravy pro nejmenší formy cvrčků? když jim dám okurku, tak se mi zdá, že se v ní utopí. Při uklízení v ní totiž najdu vždy nějaké cvrčky. Nevím zda jsou to tedy vyslečené zbytky, nebo mrtvý cvrček.

Děkuji za každou radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny