Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Foto nahrajte někam na internet a dejte sem odkaz.
Jej...žádný had nikdy nebude mazlík. Jak už jsem psala, netvoří si citová pouta a ani nejsou dost chytří na to, aby pochopili, že se o ně někdo stará a mazlení brali logicky, jakožto jejich stranu "obchodu". V ideálním případě lidi tolerují a nepovažují je ani za hrozbu, ani za žrádlo.
Do chovu na množení had nebude, je moc malinký. Pravděpodobně nebude mít o žádné páření zájem, obzvlášť, pokud jde o samici. Má teď mnohem akutnější problémy, než zanechat potomky.

Že očekává krmení kdykoli se otevře tera je naprosto normální. V přírodě běžně pospávají celé dny poblíž zvířecích stezek a velice rychle se probudí při jakémkoli vyrušení...které obvykle znamená oběd. Otevření tera u nich evokuje stejnou reakci. Trik je v tom hadovi pokaždé vysvětlit, že jídlo nebude. Nejjednodušší je "pohladit" hada velkou rolí papírových kuchyňských utěrek. Jsou měkké, tak si neublíží, pokud se zakousne. Ruku do tera nestrkejte, dokud se krajta nepokusí odplazit a/nebo nepřestane koukat, po čem by vystartovala.

Líto? S krmením masem se ale musí počítat, když se domů pořídí dravé zvíře. Had se na salát nenaučí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny