Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Afričane dle posledního příspěvku pána mám pocit, že by asi krajta měla jít pryč. Pokud má manželka pána problémy s krmením hada, nedělalo by to dobrotu.
Jinak já zítra jedu do Prahy do školy na zkoušky. Odpoledne bych měla mít čas, můžeme se domluvit, sejít se, kouknu na hada a tak.
Co se týče případného umístění jinam, takového kriplíka rozhodně nikdo množit nebude, byl by na dožití. Afričan má ale pravdu v tom, že pokud ten had nemá už nějaké vážnější zdravotní problémy, mohl by ještě něco urůst. S růstem se mu mimo jiné zpomalil i celkový vývoj. Ale rozhodně to nebude nikdy žádný obr. Ještě se zeptám, jak jste měřili velikost? Měřili jste přímo hada, nebo svlečku? Pokud jen svlečku, tak počítejte s tím, že had je ve skutečnosti o tak třeba 30 cm menší, páč svlečky se natahují.
Co se týče udání hada, tak pár příspěvků nade mnou se ozval Honza444, že je z Prahy a příp. by si ho vzal. Pokud by měl jet k nám, tak to jde vyřešit taky, existují Bezděkovi (http://www.dopravadrobnychzvirat.cz/) jukněte na webovky, had by šel poslat přes ně a terárko za hadem třeba DHLkou nebo něčím podobným, tyhle firmy nabízejí i jednorázovou dopravu pro koncové zákazníky.
Pro vložení fotek se musíte přihlásit (vpravo nahoře), nebo nahrát fotky na nějaké úložiště na netu (třeba rajče). Nebo mi je pošlete na mail Rajzerka.V@seznam.cz a já je sem dám.
Jen pro vaší info sem hodím pár našich momentek :-)
První fotka je naše Božka ve věku vašeho hada. Už je bohužel v pánu, ale takhle nějak by měla vypadat zdravá desetiletá tmavka (v případě samce o něco menší a štíhlejší). Na druhé fotce je náš odchov od Boženy, sameček Michal. Na fotce jsou mu 3 roky a leží v teráriu s plochou dna 40x30. Znalí asi tuší, pro neznalé vysvětlím, že je také brutálně podražený a ve velikosti zhruba půlročního mláděte. Nevážil ani kilo a už měl mít určitě tak kolem 15 kg, kdyby byl dobře krmen. Vrátil se nám v tomto stavu od majitele. Žere svou první kořist u nás, středně velkého potkana a morče (majitel krmil myšma, protože prý nic jiného nechtěl...chtěl :-)). Třetí fotka je asi hodinu později, kdy tu porci sežral. To sem dávám pro ukázku, jak jsou tyhle hadi schopní žrát velikou kořist. No a čtvrtá fotka je stará cca měsíc. Není na ní přímo Michal, ale Tomáš, což je jeho sestra (za jména se mi nesmějte, už se nám s nima vrátili, tak je používáme) a je focena na standardní školní lavici. Michalovu aktuální fotku nemám. Tomáš taky nebyla bůhví jak dobře krmená (ale lépe, než Michal) a vrátila se nám ve stejnou dobu jako Michal. Ten je v tuto chvíli, po necelém roce u nás jen asi tak o 10%-15% menší než Tomáš. To je dané tím, že byl víc podražený a Tomáš je holka, takže prostě roste víc. To je ukázka toho, jak moc jsou schopni narůst, když se začnou pořádně krmit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny