Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Zdravím právě jsem si (bohužel pozdě) přečetl hadí doupě a chtěl bych požádat o radu.Syn si před cca 10 lety pořídil krajtu šedou aniž jsme věděli cokoli o jejím chovu a to se na ní(něm protože neznáme ani pohlaví) asi dost podepsalo v 5 letech neměla ani 2 metry usoudili jsme že je to malým teráriem a postavili jsme větší ale za dalších 5 let vyrostla jen na 230 cm s váhou okolo 8 kg. Předpokládám že je navině špatné krmení protože syn dostal od někoho informaci že stačí 1-2 myšky na měsíc později 1 potkan. Od malička byla zvyklá na procházky a poprvé syna kousla ve 3 letech asi jeho chybou když dal ruku moc rychle do terárka.Přemístnění do většího zvládla bez problémů a až nyní kdy se syn odstěhoval kousla nejprve mě a pak i manželku. Oba Máme nyní strach takže nevíme jak postupovat. Začali jsme krmit 1x za 14 dní potkanem ale stále je za krkem S .Na procházky nechodí leží a teď se i špatně svlékla ale nevíme jak jí očistit. Připadá nám velice agresivní. děkuji za radu bobo

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dáda dnes uhynula :-( Bez jakýchkoliv předchozích problémů. Byla najedená, ale nikoliv prežraná. Pře… nový
V.R. 21.10.2017 19:02
V.R.
Tak to je velká škoda! Taky mne to mrzí. Škoda té pitvy. Alespoň poslední skoro rok prožila jak se m… nový
Cadaverous 21.10.2017 20:58
Cadaverous
Tak poslední foto :-( IMG_20171022_1645371.md.jpg Podle všeho selhání srdce, klepla jí pepka. Prý se… nový
V.R. 23.10.2017 10:06
V.R.
Škoda jí. Ale užrat se k smrti je možná hezká smrt, když celej život hladovim... ;) nový
Cadaverous 23.10.2017 14:12
Cadaverous
Opravdu škoda. Mám podobnou zkušenost s korálovkou - je to už dávno, ale pořád si říkám, jaká to byl… poslední
Kurt 25.10.2017 14:30
Kurt

Dáda dnes uhynula :-(
Bez jakýchkoliv předchozích problémů. Byla najedená, ale nikoliv prežraná. Před smrtí bez zvracení, do poslední chvíle normálně aktivní a žravá. Pošla v přirozené pozici, tělo bez křečí.
Bohužel je to dost blbé i časově teď, takže nedokážeme tělo konzervovat na pitvu.
Mrzí nás to, byla už opravdu krásná :.(

Tak poslední foto :-(
IMG_20171022_1645371.md.jpg
Podle všeho selhání srdce, klepla jí pepka. Prý se to stává a ona je ukázkový příklad toho, když srdce nezvládne nápor při růstu. Možná měla srdce načaté díky předchozímu chovu a dorostla do velikosti, kdy už neutáhlo metabolismus celého těla. Nebo jsme jí možná měli dát delší pauzu v krmení, když teď tak poporostla, aby mělo tělo čas si odpočinout po tom trávícím maratonu. Člověk si vždycky v takových situacích dává vinu.
Každopádně to byl na 99% infarkt a nejspíš to bylo velmi rychlé. Ani před smrtí nestihla nijak pohnout hlavou a partner si toho, že je mrtvá všimnul až když nereagovala na dotyk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...