Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaciatocnik - koralovka

Ahoj,

taky jsem začátečník, korálovku mám doma rok, takže moje informace ber spíš orientačně.

Mám sinalojku, aktivita spíš navečer, popř. po zhasnutí, přes den je zalezlá v úkrytu nebo v substrátu. Dokud byla mrně, kochali jsme se "prázdným" terárkem, občas šel vidět jenom čumáček.

Křížové větrání - z toho co jsem pochopila při zařizování terárka - spočívá v tom, že jedny větrací otvory jsou v boku a druhé v přední nebo zadní části (tedy ne naproti sobě), navíc jedny umístěny v dolní části terárka, druhé v horní. Takto by mělo být údajně zajištěno dostatečné větrání terárka bez toho, aniž by tam vznikal vyloženě průvan (jenom opakuju chytrosti načtené jinde, takže se případně ráda poučím). Velikost otvorů mě samotnou doteď trápí :)

Na vlhkoměr se vykašli, ty dostupnější stejně měří spíš orientačně (ano, já si ho koupila, je naprd a nepoužívám ho).

Osvětlení je u korálovky otázka praktičnosti. Není potřeba UV, takže jediné, na co se zaměř, je dostatečná teplota v ohřevném místě. Chce to trochu vyzkoušet, protože závisí na spoustě faktorů - výška světla, síla žárovky atd.. Já mám osvětlení zabudované vevnitř v terárku. Jediný problém mám s tím, že si moje holka hraje na horskou kozu a povečerech na světlo šplhá (a pak padá).

Jak říkám, jsem začátečník, takže sama čekám, na jaký problém narazím příště. Ale snad jsem ti trochu pomohla

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny