Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem chameleon lezi

No, spíš se bojácně přitiskl, jako že dělal že tam vůbec nechce být viděn. uvelebený a vyklidněný -třeba spící - chameleon má totiž srolovaný ocásek do spirály a tělo mu naopak "stojí" zboku sploštělé. Ale když je zneklidněný, tak se třeba přitiskne podél větve natažený jako pravítko, snaží se v rámci možností skrýt.

Teda nevím jak mám pochopit, že když je na ruce, tak se kouká po bytě - snad to neznamená, že ho na té ruce potom vyndaváte z terárka?? Jestli jo, tak to je blbej nápad, kterej mu nepřinese nic dobrýho. Fajn je, když si zvykne na vaši osobu a vaši ruku jako na něco pozitivního, co přináší pravidelně žrádlo do terárka a nebude ruku strčenou v terárku vnímat jako stres a utíkat od ní nebo se choulit, ale naopak optimisticky naběhne k vám. (Asi si neděláte iluzi, že je to z lásky k vám osobně, že...) Ale pokud ho za tuhle důvěru a cvrčky uplacenou náklonnost pravidelně potrestáte vynesením z terárka... Zvlášt pokud je to ještě není dospělé sebevědomé zvíře, ale takdle mladé mládě, tak taky může začít být den ze dne vystresovanější a bázlivější! (Najdou se totiž občas lidi, kteří si myslí, že se má zvíře takto "otužovat", jako, když s ním budou často manipulovat, že si na to zykne a bude z něj zvíře na hraní.)

Krmte ho z ruky, to je super, ale neberte ho do ní a nikam nenoste pokud to není vážně nezbytně nutný. Já dávám vždy zvířatům první z ruky hmyz s vitamíny/vápníkem, abych měla přehled o tom, že to snědli a ne že se jim ty vitamíny někde toulají po terárku. (teda nechci říct, že všechny zvířata takhle pěkně pokaždý vyběhnou a vemou si způsobně z ruky. Některý to nedělaj, nebo jen když mají vysloveně moc hlad, a u některých třeba vyběhnou, ale zase já se bojím, že mě s tou potravou vemou čistě nedopatřením i kousek prstu, ale to právě u chameleona nehrozí!)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny