Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je toto "nafuknuty" alebo zduty koniec tela velhada kralovskeho?

Mikroklima to může způsobit...teplo a nedostatek vlhkosti může způsobit částečné vysušení a ztvrdnutí výkalů v hadovi, který má potom problém je vytlačit. Hrozí to především, pokud vytápíte zespodu (podložka, kabel, kámen), kdy se to v něm může ještě i trochu "upéct". Zkuste ho jemně promačkat na konci té "boule", jestli nahmatáte něco tvrdého.
V takovém případě by koupel (popřípadě trocha oleje) měla pomoct.
Další možnost je, že spolykal příliš substrátu a ucpal se tím. To už by bylo na veterináře a pravděpodobné operaci. Bukovými štěpy myslíte takové ty "větší" (ve srovnání třeba s běžně používanými malými hoblinami) kousky dřeva, že?
Každopádně na fotce vypadá had pohyblivě...a stále žere. Ani nafouklý není příliš, takže situace není na paniku. Zkusila bych nejdřív tu koupel.
Vana stačí. Tam ale teplota rychle klesá, protože by nebylo vhodné ji napustit plnou (pravděpodobně byste musel sem tam dopouštět teplou vodu kvůli udržení teploty). Stačí jen pár centimetrů. Jestli máte po ruce větší plastový box, použijte ten.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny