Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zděná Terária pro krajty tmavé??(zajimaj mě všchny nazory hlavně od AURIFER A KROKODYLA)

Nejsem sice Auri ani Krokodýl, ale přeci jen se vyjádřím :-) Tmavky máme taky, tak o tom možná i něco trochu vím.
V první řadě jde o to, jak je ten sklep vůbec velký a co vše chcete hadům nabídnout.
OSB - jsou na výrobu levněší, lze je rozebrat a přenést. Nikdy z OSB nebude ale terárko tak velkých rozměrů, jako může být betonové, had tam nikdy nebude mít tak velkou koupací nádrž (spíš jen misku na vodu). Ale je to nejjednodušší řešení pro chov větších hadů a jde tam splnit vše potřebné pro zvíře.
zděné - člověk si může vyhrát, udělat dost velkou vodní nádrž napojenou na odpad, víc prostoru atd.
Já osobně jsem u velkých hadů pro zděná terárka (rozuměj místnost upravená komplet celá jako terko), případně zděná tera nad sebou pro ušetření prostoru.
S hygienou je to stejné u OSB i u zděného. Základ je to celé kompletně dokonale odizolovat aby se nic tekutého nedostalo k nasákavým materiálům. Jakmile velký had párkrát pomočí beton, nebo OSB desku, tak to člověk může celé vyhodit, páč to smrdí jak bolavá noha. Takže OSB terárko ideálně komplet celé kvalitně nalakovat a ještě obalit do lina a izolovat spáry silikonem. U betonového podobně (možná pečlivěji, protože OSB terárko se v případě potřeby likviduje a předělává snáz, než betonové).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny