Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo vzácné varany typu Salvator sulfur melanistic yuwenoi Varius atd

Vím, že barevní varani typu melanistic, komaini, cumingi, sulphur apod. jsou cenově někde jinde, ale import za 1800euro je docela dost, ale přiznávám moc ceny těchto varanů nesleduji, takže je to asi normál. Každopádně máte naprostou pravdu, že odchov ač bude cenově zase úplně někde jinde je jistější, vyhnete se přeléčování parazitů a povaha asi bude taky o něčem jiném. K těm parazitům pouze dodám, že jsem se toho dost obával a původně jsem chtěl taky pořizovat odchov, ale sešla se spousta okolností, které mé rozhodnutí změnily, především to byla shoda náhod toho, že se vyskytl tendle import v Zoopetu (tedy relativně blízko) za velice rozumnou cenu, měl jsem skoro hotové terárium a měl jsem i potřebné peníze (a povolení od ženy:-). A také je pravda, že mě se nejvíc líbí právě klasičtí salvatoři.
Nakonec to s tím přeléčováním těch parazitů nebylo tak hrozné, známý veterinář mi udělal vyšetření trusu a tady mi velice ochotně a dobře poradili zkušenější kolegové, čímž jim děkuji, čím přeléčit.
Povaha je jaká je, stále ještě doufám, že varan si časem více zvykne a nebude tak plachý. Ono to možná vyznělo trochu hůře než jaká je skutečnost. V teráriu je taky celkem v pohodě, jenom se člověk nesmí přiblížit moc blízko, pak se začne nafukovat. Jinak velmi doporučuji řádně zabezpečit terárium proti útěku, ač jsem tomu nevěřil, tak i cca 1m varan dokáže z pokoje udělat téměř kůlničku na dříví (poshazovat, co se poshazovat dá, servat záclony, nemluvě o nutnosti vymalovat, když se narve někam za nábytek a začne šplhat mezi nábytkem a stěnou), ale to jsou spíše takové perličky. Jinak to jsou naprosto úžasná zvířata.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny