Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon pardálí ... jak kapat do oka

Ahoj,

nemáte někdo nějaký nápad, jak dostat antibiotika chamoušovi do oka?

Mám 2,5 roku starého Pardála a dnes po návratu z práce jsem myslel že spí......ale až po chvilce jsem zjistil, že pouze jedno oko má jaksi zapadlé a neotevírá ho. Zkusmo jsem mu dal zbaštit švába a hned po něm střelil a i napít se šel, takže vypadá v pohodě.

Nicméně jsem navštívil veterináře a ten mě dal Ciplox ....antibiotické kapky do očí...užívat 4x denně. Nicméně ani veterináři se nepodařilo mu kapky vpravit do oka. Vyfasoval jsem takovou úzkou stříkačku nakonci s takovou plastovou nitkou...něco jako kanila a prý mu to mám opřít o horní víčko a vstříknout do oka.....ale jak píši, ani veterinář to nedokázal. Chamouš se strašně naštval, syčel a snažil se kousnout.

Jinak je to hotovej kliďas, nikdy na nás nesičí, je hodnej, dokonce mohu napsat, že kontakt s člověkem má rád......ale tam se naštval...což se mu nedivím.

Jen teď doma nevím, jak mu to do toho oka dostat. Jak to oko neovírá, tak z té strany mě vlastně nevidí, ale to oko je skoro celé uzavřené. Teď večer se mě podařilo se z té strany zavřeného oka připlížit a cáknout mu to aplespoň na to oko, ale zda se to dostalo dovnitř to opravdu netuším........

díky za rady a případné postřehy.....

mějte se

Předmět Autor Datum
A co zkusit nejdřív nakapat na vat.tyčinku? Obvykle se podaří aspoň nějaké množství látky dostat do… poslední
bord 28.02.2017 11:09
bord

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru