Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kocour likviduje zvířata kolem

Skutečností je, že tu ale neřešíme úspěšnost a schopnost nebo neschopnost lovu té které kočky, ale jejich obecnou škodlivost a dopad na populace ptáků, plazů. V množství v jakém se kočky pohybují venku bezprizorně jsou škody obrovské a to bez ohledu na to, jestli je něčí kočka hračička a skutečný lov jí nebaví, nebo je na něj levá. Pár takto neschopných koček bez potíží vyváží její soukmenovci, kteří loví i když jsou pravidelně krmení.
Jestli tu někdo pochopil volieru jako týrání, tak by měl přepnout - voliera byla zmíněná jako dobrá varianta, když už se majitel vymlouvá na svou měkkost a lenost, kdy není schopen kočce zajistit dostatečně bohatý život tam, kde je v bezpečí a mimo rizika, která přináší toulání kočky jakmile přeskočí vlastní plot. Desítky lidí chovají i u nás různé kočkovité šelmy, z nichž řada je mnohonásobně větší, než obyčejná domácí kočka, přesto tato zvířata žijí normální a spokojený život. Troufám si říct, že stran pohybu a vyžití mají tato zvířata minimálně shodné potřeby, ne-li větší.
Jestli chcete volit na úkor zdraví a bezpečí vlastního zvířete to, že jednoho dne misku nikdo nevyprázdní a kočka se nevrátí, případně se vrátí zmrzačená, je to Vaše volba. Jen se pak vztekejte na sebe a ne na někoho, kdo po ní vystřelil, nebo ji srazil autem. Kočka za to nemůže. Venku ale nemá co dělat. Stejně jako bezprizorní psi a pochopitelně další zvířata "out of control".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny