Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neobvyklý problém s krmením

"Nějaký ten imbríding u mutačních mřížek je, a někde se to může projevit třeba na snížené životaschopnosti mláděte"
Nad touto možností jsem taky přemýšlela. Viz zmínka o možnosti vrozené vady. Někdy se holt narodí zvíře, které by v přírodě nepřežilo. V zajetí to ale mají jednodušší, tak snad pokud jde o tento problém, bude možné ho vypiplat :-)
On had ani nemusí být přešlechtěný, ale riziko je u nich samozřejmě vyšší.

Hlavně mě mate, že má reakci na stravu okamžitou a po kořisti se vrhá bez váhání s nadšením...ale potom ji většinou prostě nechá ležet. Z mých zkušeností když had nežere, tak obvykle ani neloví - buď absolutní ignorace, nebo obranný postoj a výpady. v takovém případě bych spíš věděla, na čem jsem. Na nemocného/"vadného" hada je až příliš čilý.

Že by vážně byl mlsný? Zajímavý postřeh. Upřímně mě tato možnost nenapadla. Mřížky chovám už několik let, mám kromě něj ještě čtyři další a všechno jsou to nevybíravé popelnice, které by bez váhání zhltly i plyšáka :-D Obvykle se snažím ptáky nekrmit - už se mi stalo, že někteří hadi potom nechtěli nic jiného. Ale v tomto případě by to asi bylo lepší, než současná situace. Jednodenní kuře bez křídel by i při své menší velikosti zvládnout měl. Nějaká mu seženu a uvidíme, co se stane...

"Jinak had je nádherný a vypadá zdravě.
P.S. Taky mám na mutační mřížku zálusk :-)"

Jsem tak trošku ujetá do barviček. Čím jasnější, tím lepší...někteří hadi vypadají, jako šperky ^^ Tento je kombinace mutací Lavender Albino (double het White Albino + Purple Albino), Sunfire a Tiger.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny