Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá a vitamíny

Ahoj všichni,

ráda bych se zeptala, jak vyzrát na mojí agamu? Dle rad jsem koupila Roboran H a vápník v prášku od Trixie. Smíchala jsem to 1:1 a v tom jí 1x/2x za týden obalím cvrčka. Denně potom v čistém vápníku. Jakmile jí ale ve směsi obalím cvrčka, tak ho nechce potvora. Ať už v jednom, nebo druhém...jazykem zkusí a jak zjistí, že to je obaléné tak ho nechce. Dále mne zajímá, jaký je rozdíl mezi Roboranem H a Plastinem? Je potřeba obojí, nebo stačí ten Roboran a vápník? :-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jen doplním, že pokud je cvrček neobalený, tak po něm jde jak divá :-D nový
triniti 20.03.2017 11:10
triniti
Zkuste cvrčkovi do vitamínů namočit jen spodní část těla, ať z pohledu zvrchu vypadá jak neobalený :… nový
V.R. 20.03.2017 11:30
V.R.
Děkuji za reakci. Budu obalovat častěji (jen spodky :-D) poslední
triniti 20.03.2017 11:36
triniti

Zkuste cvrčkovi do vitamínů namočit jen spodní část těla, ať z pohledu zvrchu vypadá jak neobalený :) Prostě agamu "přečůrejte"
Plastin je spíš na bázi vápníku, v roboranu jsou hlavně další potřebné minerály atp. Co se týče používání, ta je to na každém, co mu vyhovuje. Není nutné ho používat, pokud máte Roboran a vápník. Roboranu bych ale přidala, pokud to máte smíchané 1:1 tak tím obalujte opravdu 2x týdně, případně i 3x. Nebo nemusíte celou krmnou dávku několikrát týdně, ale denně třeba 1-2 cvrky v tom mixu a zbytek ve vápníku. Ale to je na vás. Můj názor ale je, že 1x týdně v 1:1 je málo, je to furt lepší než nic, to určitě :-) Ale spíš bych opravdu dávala 2x týdně.
Teda za předpokladu, že je to mládě, dospěláka už není nutné takhle intenzivně dopovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru