Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problematický svlek hroznýše

Ahoj :), pokud vím, tak mám rašelinu a ne kokosovou drť, aspon tak mi to tvrdili ve zverimexu :D (Ale ruku do ohně za to nedám, přijde mi to na rašelinu nějak moc suchý). Ale krmím mimo terárium.
No já si s tím pitím opravdu nejsem moc jistá... Pít jsem ho skutečně nikdy neviděla - že by si sám od sebe přilezl k misce, a mám dost pochybnosti i o tom, že to dělá v noci nebo když nejsem v pokoji, protože když se plazí po terárku, nechává za sebou dost zřetelné stopy v substrátu a ty vidím jen tehdy, když je těsně po krmení (zřejmě hledá, jestli by se někde ještě něco nenašlo). I když k misce s vodou se dostane i přes skalku, kde by teda stopy nenechal, ale jestli to dělá, říct opravdu nemůžu). A jakmile jsem ho začala rosit, když se měl svlékat, začal všechnu tu vodu ze svýho těla vycucávat. Nejdřív jsem si myslela, že mu ta voda vadí (což taky asi zřejmě vadí), ale jakmile jsem přestala rosit, čuchal kolem sebe a vycucával zbytky vody pod sebou, pak jsem zkusila to s víčkem a pil jako o život. Takže se mi od toho ještě tak úplně ustupovat nechce, když na 100% nemůžu říct, že aspoň jednou z tý misky upil (přijde mi, že k tý vodě chová nějak velký respekt). Ale je pravda, že po tom, co dostal z víčka napít a viděl mě, jak tu vodu do toho víčka nabírám z misky, vyplazil se si tu misku očuchat. Tak snad to teď už bude lepší...
Já právě nevím, jestli je svlečený úplně, zkrátka jsem ho jednou šla po obědě omrknout, jak na tom je a všude po teráriu cáry kůže (pevně doufám, že i ta s hnědými fleky byla opravdu stará). Ale nikde na těle jsem neviděla nic se odchlipovat (mimo očí, to není úplně zřetelné). A ted na těle jsem taky nenašla něco, co by vypadalo jinak než před zakalením, tak doufá, že vše u něj proběhlo v pořádku.
No kdyby se mělo něco podobného snad opakovat, asi příště opravdu zkusím spíš ten ručník než nádržku s vodou, to by snad mohl snášet líp.
Děkuju moc za odpověď, snad jsem zase o něco moudřejší :).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny