Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Samička má v 9 měsících jen 35cm a 15g

Děkuji za radu.
Bohužel jsem odkázaná na to, co mají zrovna ve zverimexech, takže se ke mně dostávají holátka od 2-4 dnů. Ačkoli mám hada u sebe, myši už by rodiče nesnesli ani kdyby měli být jen přes léto na balkoně (Mražené zase netoleruje táta, i když se k mrazáku a do kuchyně obecně nedostane co je rok dlouhej).
V pondělí po svleku dostala dva medvídky (protože po oběhnutí tří zverimexů menší nebyly), mořila se s nimi půl hodiny, a i po 4 dnech vypadají dost nenatráveně, i když bohudík nevrhla. Je sice dlouhá, ale v nejširším místě je jen o něco tlustší než můj malíček.. Někde jsem narazila na moudro "nedávat potravu tlustší než je nejtlustší část hadova těla" - předpokládám že u mláďat se to dodržet prostě nedá, ale nerada bych to podcenila. Byla u mě krmená 2 holaty 4. den co jsem jí přivezla, pak po 5 dnech, 4, 5, pak se zakalila a po 7 dnech od posledního krmení dostala ty 2 médi.
Chovatel od kterého jí mám se gutkám věnuje nějakých patnáct let, odchovává v plastových boxech, tak mě napadlo jestli hada neomezoval v růstu i malý prostor, ve kterém vyrůstal. Když jsem si pro ní byla, vyloženě mi řekl že "je to ještě prcek a že mám dávat drobnější kořist". Za ten měsíc co jí mám viditelně zmohutněla, ale pořád má jen 15g. Snažím se jí netahat jako kotě, jen na krmení jí beru do papírové krabice, aby si posun skel u terárka nespojila hned s krmením a nestartovala mi později po rukou. Krásně se uklidnila a nechá mě měnit vodu, vybrat bobek i zalít kytku, což už beru jako takové malé vítězství :) Jen si nejsem jistá tím poměrem věk/délka/váha, protože narážím na fotky kdy má stejně staré mládě 60g a je jak buřtík.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny