Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Samička má v 9 měsících jen 35cm a 15g

Ne, to je jen blábol, že zvířata rostou na základě malého prostoru pomaleji, nebo nevyrostou. Že se s medvídky mořila, když dostává dvoudenní prcky se nedivím, není na ně zvyklá. Zkuste inzerci a sehnat v okolí chovatele myší, stopro se někdo najde, nebo najdete někoho, kdo třeba jednou týdně projíždí a je schopen nějaká holata patřičné velikosti ponechat. Pokud ale po 4 dnech nemá natráveno, tak bude i problém v teplotě, resp. umístění. Takhle velké mládě se opravdu cítí lépe v malém prostoru, který je optimálně temperovaný, než v teráriu, kde se raději skrývá, než aby se vyhřívalo na optimální teploty (což není problém jen guttat, ale řady hadů a nejen mláďat). Obavy, že Vám had bude startovat na ruce kdykoliv se dotknete dvířek je zbytečný, jsou hadi, kteří vypálí i když jen projdete kolem, jiné nezvedne ani to, že do nich šťoucháte rukou a jsou líní se po Vás otočit. Guttaty bývají zpravidla pohodové, osobně jsem zažil, že vzteklouna šlo vychovat jen neustálým obtěžováním ze strany dětí, kdy had pochopil, že jakmile začne pálit a chřestit ocasem, otravové se stáhnou a dají pokoj. Had sice nebyl myslitel, ale brzo mu došlo, že tohle jediné funguje.
To poměřování na gramáže bych také nebral nikterak hororově, buřtíci bývají totiž v budoucnu málo životní, zpravidla se jim objeví tukové boule kolem ocasu a po bocích a stanou se z nich nezdravá, reprodukce neschopná zvířata s omezenou životností, na místo svižného a agilního, přesto pevného hada, který si v adultu poradí i s většími hlodavci, než jen myšmi. Udělat z hada prase není žádné umění.
Váš had na fotkách nevypadá nijak zle, žádná páteř a žebra nevystupují, naopak vypadá jak má. Takže se nestresujte, jen přitlačte na to krmení (větší kořist) a zkoukněte teploty a případně bych sebral úkryty, nebo omezil na jediný, který by měl být situovaný blízko žárovky, aby to hada nutilo setrvávat u něj. Jinak trvá trávení o dost déle, skutečně u mládat hrozí zvracení kazící se stravy v trávicím traktu. Jinak nevím co máte za substrát, ale u mimin se osvědčuje větší vrstva hoblin a žádné úkryty. Hádě se cítí v hoblinách bezpečně a dost často se vyhřívá pod jejich vrstvou právě pod žárovkou nebo bližším okolí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny