Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Felsuma mírně zkřivená, pootevřena tlamička

Nemáte u ní UVB, to je hlavní problém. Bez UVBčka nemůže vstřebávat vápník a rachití. Teploty jsou naprd. U výhřevu má být tak 35 na dně terárka tak 25. Terko je naprd vybavené, nedivím se, že nežere. Zakryjte všechny stěny, krom čelní, ať není stresovaná, dejte jí víc větví (i slabší, např. kroucenou vrbu) a nějakou živou kytku, ať tam má úkryty. Nedivím se, že nežere, když se nemá kam schovat. A dle popisu jste do ní furt hrabali a snažili se jí krmit. Neměla čas se adaptovat na nové tera, byla ve stresu, proto nežrala.
Takže, pokud chcete, aby to bylo OK, udělejte toto v pořadí, jak píšu:
1) Upravit terárium - zakrýt boční a zadní stěny (kupte nějakou teratapetu nebo tak něco), upravte vnitřek terária - více větví, živá rostlina, nevím co máte jako substrát, ale jestli je to lignocel tak ho dejte pryč, lepší je obyč rašelina. Tera by mělo vypadat nějak takhle http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160916/346cde492 1cfa0c7eabc632bfccea6af.jpg , http://www.phelsuma-world.de/bilder/Terrarium%20Re iko%20Marsch%2060x30x80%20klemmeri_bearbeitet.jpg berte to jako inspiraci. Základ je více větví silných i slabých a kytky, aby měla možnost úkrytu, ideál je třeba silný bambus s otvorem, nebo kokosová skořápka někde pověšená atp.
2) Vyřešit osvětlení tera - koukám, že máte jen 1 objímku, takže buď dodělejte ještě jednu a kupte do ní UVB (přesně tohle https://www.superzoo.cz/zarovka-exo-terra-reptile- uvb200-25w/ ne slabší) ta žárovka co máte teď je jen předražená obyč z elektra :-) Pro příště si zapamatujte, že jediné žárovky, které do tera kupujeme ve zverimexu jsou UVB, na výhřev stačí žárovka z elektra za 40 Kč. Dát UVB i výhřev k sobě, aby při vyhřívání chytala i UVBčko. Osvětlení máte obecně dost naprd, ideálně by měl být strop tera ze síťoviny a světla nad ním, aby se nespálila. Pokud nechcete přidělávat další objímku, kupte UVB výbojku třeba https://www.akva-exo.cz/chovatelske-potreby/terari stika/osvetleni/vybojky/ některé potřebují předřadník, některé ne. Je taky nutné vzít v potaz velikost tera, abyste nekoupili zbytečně silnou a felsumu neupekli. Typ a výkon si nechte poradit (třeba tady by mohl MadMike).
3) Vložte do upraveného tera felsumu a NECHTE JÍ BÝT. Dejte jí tam do misky ovocnou kaši, někam k větvi přidělejte vyšší neprůhledný kelímek se cvrčky a nelezte do tera, nesahejte na felsumu, prostě jí dejte pokoj. Potřebuje se uklidnit, zvyknout si a pak teprv začne žrát. Denní péči omezte na porosení terária, obnovu ovocné kašičky a případné krmení cvrčků v kelímku. Felsu ale hlídejte, pokud uvidíte zhoršení stavu, je nutné zasáhnout a krmit růčo.
4) Teď sem dejte fotky, jaké vitamíny jste jí dávali a napište kolik a jak často.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny