Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Felsuma mírně zkřivená, pootevřena tlamička

Tak jak tady bylo napsáno.
Špatné složení potravy, nedostatek hlavně vápníku, ale i jiných minerálů, stejně tak absence vitamínů a chybějící UVB spektrum....
Dále k tomu přispělo i ne zcela vhodně zařízené tera.
Každý plaz se potřebuje vyhřát a v tera zcela chybí výhřevné místo. Zbytek teplot je ok, tedy i když teď při těch teplotách venku by měly být vyšší. Gradient 25-30 na výhřevném místě 35 stupňů. Teď při současných teplotách může i mírně vzrůst, například mě se teploty zvedly v průměru o 2 stupně, tzn na výhřevu mám teď v tom parnu 37-38 ve zbytku tera 27-31. UVB žárovku (stačí ReptiGlo 5.0)umístit co nejblíže k výhřevnému místu a slova co nejblíže jsou důležitá, tahle žárovky jsou ve vzdálenosti 15-20 cm od zvířete již k ničemu.
Tohle mládě to už nejspíš nezvládne, pokud už jí povolily čelisti, nenažere se.
Je možno zkusit okamžitě podat jednorázově kapičku D3 na čumák a nadopovat vápníkem (Biomin H, uhličitan vápenatý, Plastin atd), ale navidím to zdárně.
Já osobně každé krmení obaluji směsí Roboran + plastin (1:1) a jedno krmení podám jen čistý uhličitan vápenatý.
Krmím hlavně šváby (tartary) a cvrčky, teď je ideální doba vyrazit ven na louku a nachytat luční kobylky (o víkendu ještě nebyly) a zpestřit tu stravu co nejvíce.
Já dodávám rozmačkaný banán nebo kašičky od Hamé s troškou přimíchaného medu a Roboran+ plastin max jednou za 14 dní.
Spíš jednou za tři týdny až měsíc.
Taky si ale myslím, že chyba nemusí být jen na straně chovatele (chovatelky)Tohle spíš vypadá, že mládě nebylo dopováno minerály (hlavně vápník) od vylíhnutí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny