Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský - prosím o pomoc

Dobrý den,

mám šestiměsíčního samečka chameleona jemenského a mám trochu obavy jestli je vše tak jak má. Je to můj první chameleon.

Terárium má rozměry 60x40x80cm, mám jednu UVB zářivku a jednu klasickou výhřevnou žárovku 60. Dvě živé kytky a dvě umělé. Rosím 1-2x denně. Dávám mu zatím pouze cvrčky, pokaždé obalené ve vápníku, v pátek ve vitamínech, v sobotu samotný a v neděli mu nedávám vůbec. V teráriu má nahoře okolo 32 stupňů. Větrání nahoře a dole, viz foto.

Když ho vezmu ven z terária tak je krásně zeleno-oranžový, ale v teráriu je takový do šeda (viz foto). Když spí tak je taky krásně zbarvený. A proto se bojím, jestli je vše v pořádku.

Ještě bych doplnil, že terárium je umístěné naproti oknu v dobře osvětlené místnosti. Vlhkoměr mi ukazuje okolo 40%.

Prosím o radu a pomoc.

Předem děkuji :)

Předmět Autor Datum
Asi budete mat nespravne nasvietene terarko. O farbach je mozne sa docitat tuto: myreptiles.netstran… nový
kilzok 01.08.2017 23:41
kilzok
Dobrý den, Pokud je váš chameleonek jinak úplně v pořádku (myslím tím zdravotne). Tak důvodem proč j… poslední
Irena F. 08.09.2017 15:43
Irena F.

Asi budete mat nespravne nasvietene terarko. O farbach je mozne sa docitat tuto: myreptiles.netstranky.cz.
O tom ako spravne nasvietit terarium je tuto: www.tp-faq.reptile.cz (vsimnite si, ze pre dospeleho samca je vase terarium trochu male, navyse ked mate vyhrevnu ziarovku priamo v nom), ale k osvetleniu sa mozno docitat aj tuto: terashop.cz
Aby vam skusenejsi boli schopni poradit, bolo by fajn, keby ste napisali aky druh UVB ziarivky mate. Pri tom vyhrievani je od nej dost daleko, tak ci ma vobec dost UVB.

Dobrý den,
Pokud je váš chameleonek jinak úplně v pořádku (myslím tím zdravotne). Tak důvodem proč je váš chameleonek tak tmavý je to ze se nahriva. V přírodě tmava barva pritahuje svetlo a teplo. Bude to chtít v terariu na vyhrevnem místě zvýšit teplotu. Pokud se chameleonek dostatečně v terariu nahreje měl by se zbarvit do typické barvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru